»

WD in Seagate skrajšujeta garancijo za trde diske

ComputerWorld - Največja proizvajalca trdih diskov Western Digital in Seagate sta objavila, da bosta z novim letom skrajšala garancijo na večino trdih diskov. Skrajšanje bo prizadelo praktično vse trde diske, ki so namenjeni domačim in poslovnim uporabnikom, izvzeti pa bodo le diski za tako imenovane mission critical sisteme. Western Digital zatrjuje, da skrajšanje garancije ni povezano s poplavami na Tajskem, zaradi katerih je sicer celotni proizvodni sektor trdih diskov v hudem primežu. Sta pa podjetji priznali, da bodo s skrajšanjem garancije privarčevali.

V Western Digitalu so povedali, da bo znižana garancija veljala...

90 komentarjev

AT&T-jev prevzem T-Mobila USA odpovedan, štiri milijarde dolarjev penalov

vir: CNet
CNet - Zgodilo se je, kar je bilo že več ali manj jasno konec novembra. Zaradi nasprotovanja inštitucij za varstvo konkurence je ameriški telefonski gigant AT&T preklical prevzemno ponudbo za T-Mobile USA, ki so jo uradno napovedali marca. Napovedanemu prevzemu so namreč nasprotovali konkurentje, pravosodno ministrstvo in Zvezna komisija za telekomunikacije (FCC). AT&T je včeraj v izjavi za javnost zato priznal, da iz vsega skupaj ne bo nič, razen ogromne pogodbene kazni.

AT&T je mnenja, da bi bila združitev koristna za konkurenco in uporabnike, saj bi dobili močnega igralca na zelo konkurenčnem ameriškem trgu, hkrati pa bi rešili problem pomanjkanja prostega spektra. Tudi Deutsche Telekom je...

2 komentarja

Rezidenca francoskega predsednika redni uporabnik torrenta

Rusi pravijo, da je namen projekta 'nazorno pokazati, da na internetu ni prav veliko zasebnosti'. Obenem se zelo lepo vidi, na kako zelo trhlih dokazih se državljanom trati pravico do interneta.

vir: youhavedownloaded.com
TorrentFreak - Francoski predsednik Sarkozy je bil med glavnimi podporniki three strikes zakona Hadopi, zato je skrajno zanimivo, da zaposlenim v svoji predsedniški palači (62.160.71.0/24) ni prepovedal rabe p2p orodij za prenos avtorsko zaščitenih vsebin.

Vir podatkov je skupina ruskih hektivistov, ki so naredili točno to, kar francoski imetniki avtorski pravic in copyright trolli počno že več let - povezali so se na javne torrent trackerje in jih povprašali, kdo ("kateri IP naslov") ponuja oz. seeda določene datoteke. Podatke so nato strpali v bazo in pripravili ličen spletni vmesnik

31 komentarjev