»

ThinkSecret se poslavlja

MacRumors.com - Nekoč ena najuspešnejših spletnih strani o vseh jabolčno povezanih govoricah bo v okviru svoje sodne poravnave z Apple-om prenehala s svojim obstojem. Tako se zaklučuje skoraj tri letna saga, ki se je začela ko je januarja 2005 Apple proti ThinkSecret-u vložil tožbo zaradi objavljanja poslovnih skrivnosti in spodbujanju k razkritju le-teh. V tajnem dogovoru je med drugim je zapisano da ThinkSecret-u ne bo potrebno razkriti virov informacij, v zameno za le-to pa bo ThinkSecret prenehal z vsakršnim objavljanjem novic.

Nick Ciarelli, ki je leta 1999 začel s pisanjem ThinkSecreta in objavljanjem govoric o Apple-u, je v okviru izjave zapisal da je zadovoljen z razpletom tožbe in dejstvom, da se bo končno lahko ponovno posvetil svojemu študiju in novinarski karieri.

Očitno včasih niti prvi amandma ne pomaga.

5 komentarjev

Jedrski reaktor za 'domačo' uporabo

Next Energy News - Toshiba je po nekaj letih razvoja končno uspela proizvesti zelo zanesljiv mini jedrski reaktor, ki ga nameravajo komercialno tržiti.

Zaenkrat je sicer znanega bolj malo, saj se bo prodaja začela prihodnje leto na Japonskem (leta 2009 predvidoma tudi v Evropi in ZDA), nekakšne osnovne specifikacije pa so 200kW moči, cca 6mx2m tlorisa in 40 let avtonomnega delovanja. Vse to za le 5 centov (dolarskih, torej cca 0,033EUR) na kWh, kar je občutno ceneje od trenutnih cen energije.

Sicer se poceni energije res nebi branili, ampak koliko bi nas...

169 komentarjev