»

Mozilla po 10 letih sodelovanja z Googlom podpisala z Yahoojem, ki bo nov privzet iskalnik

Mozilla.org - Mozilla je sporočila, da so podpisali pogodbo z Yahoojem, po katerem bo Yahoo privzet iskalnik v novih verzijah Firefoxa. Sprememba bo začela veljati decembra in bo v Mozillin proračun prinesla precej denarja, a točen znesek javnosti še ni znan.

Od leta 2004 pa do zdaj je bil Mozillin privzet brskalnik Google, kar ni bilo zastonj. V zadnjih letih je Google za to plačal skoraj 300 milijonov dolarjev, triletno pogodba pa sta podjetji nazadnje obnovili leta 2011. Že tedaj je bil dogovor pod vprašajem, saj so bile okoliščine bistveno različne kot prejšnjikrat. Google je imel leta 2011 že dobro razvit brskalnik Chrome, ki ga je želel čim bolje umestiti na trg. Danes je Chrome še bistveno bolj razvit in razširjen, saj ga...

53 komentarjev

Samsung: "Imamo preveč mobilnih telefonov"

Celoten nabor Samsungovih novosti iz leta 2014

vir: Ars Technica
Ars Technica - Že ptiči na vejah čivkajo, da ima Sasmung težave z nadgrajevanjem svojih mobilnih telefonov z Androidom na novejše verzije, splošno prepričanje javnosti je, da namesto nadgradnje starega modela razje izdajo kar novega z novejšo izdajo operacijskega sistema. Tukaj jasno ni pomagalo veliko število modelov, ki jih prodaja Samsung, v letošnjem letu so namreč izdali že 57 med seboj različnih modelov. Olajševalna okoliščina je vključitev ne-pametnih telefonov ter družina Galaxy S5, kjer najdemo kar 9 različnih modelov:
  1. Galaxy S5 - običajno (prvo) GSM izdajo s štirijedrnim Qualcommom
  2. Galaxy S5 Duos - praktično enak telefon Galaxy S5, a s podporo dvema SIM karticama (S5 Duos)
  3. Galaxy S5 (octa-core) - še en zelo podoben telefon, ki pa uporablja Samsungovega osemjedrnika
  4. Galay S5 CDMA - izdajo za omrežja CDMA (ameriški...

53 komentarjev