»

Comdex 2002: drugič

AnandTech - Tako, drugi delovni dan letošnjega Comdexa se izteka in čas je, da pogledamo kaj se je danes zgodilo. Intel je ponovno napovedal svoje nove Prescott procesorje, ki naj bi dosegali takte od 3.2 GHz naprej, AMD pa je večino časa predstavljal svojega novopečenega Athlona 64 (berite deset centimetrov nižje). Vse to in še več o današnjem dogajanju lahko preberete na tem naslovu.

Mami, jest bi tut to [:D]

0 komentarjev

ClawHammer je dobil ime

X-Bit Labs - Po poročanju X-Bit Labs je AMDjev x86-64 procesor, kodno poimenovan ClawHammer končno dobil uradno tržno ime. AMD se je odločil, da ostane pri uveljavljeni znamki, ter je procesor preprosto poimenoval Athlon 64, kar nakazuje uporabo 64-bitov pri računanju. Opteron ter Athlon 64 naj bi se na prodajnih policah pojavila v prvi polovici prihodnjega leta. Klik!

0 komentarjev

Comdex pri stričku Tomu

Tom's Hardware - Očitno je bil prvi dan kar popularen, saj sem na kar nekaj straneh opazil vsaj malce napisanega o Comdexu. Tokrat so na Tom's Hardware spisali kar dolg in zanimiv članek. Poleg seveda GeForceFX so predstavljeni tudi AMD, Enermax, Western Digital in še nekaj pomembnih imen. Letos je Enermax poleg izvrstnih napajalnikov predstavil še novo serijo ohišij, ki po večini vsebujejo pleksi stekla. Seveda je bil tu tudi grafični velikan ATI, ki pa ni predstavil pomembnih novosti. Klik!

0 komentarjev

FIC AN19E KT400

Tweak Town - Na TweakTown so si ogledali ploščo podjetja FIC, ki je grajena na KT400 čipovju primernem za AMD procesorje. Gotovo ni omembe vredno, da je na plošči USB2.0 in Firewire ter seveda AGP 3.0. Plošča je bila ocenjena z 9.5 točkami, po čemer lahko sklepamo, da si jo je vredno ogledati. V času, ko so matične plošče vseh možnih barv, je ta plošča še vedno v stari zeleni barvi. V SiSoft Sandri je plošča celo premagala Shuttlovo izvedenko KT400. Klik!

0 komentarjev

Windowsi XP SE verjetno bodo

več strani - Microsoft nas vedno preseneča. Ko mu je končno uspelo izdati dva zelo stabilna in uporabljana operacijska sistema, so se fantje iz Redmonda lotili nadgradnje, in sicer Windows Lognhorn.

Ti so bili sprva napovedani za leto 2003, sedaj so se pomaknili v leto 2004 ali pa celo 2005. Tako so tukaj odkrili, da je najnovejša "P2P" verzija, ki kroži okoli, lahko ali zametek Longhorna, ali pa verjetneje Windows XP SE. Zakaj tako menijo, in kaj lahko pričakujemo uporabniki od te verzije, ki bo, ko bo, pa poglejte na Registru in Inquirerju.

3 komentarji