»

Slo-Tech SETI team

Jaz - Slo-Tech wants you! Za svoj SETI team seveda, da ne bo kakšnih pomot [;)]. Yup, od danes naprej deluje Slo-Tech SETI team in vsak bralec Slo-Techa je dobrodošel! Dokažimo jim, da nismo kar tako. Zaenkrat je edini član PaJo ( ustanovitelj ) s krepko preko 700 paketki in prav zanima me, ali ga lahko kdo od vas preseže!Za vse razprave ali vprašanja v zvezi z našim SETI teamom pa kar pojdite sem.

19 komentarjev

OC Popotovanje 3

Jaz - OC Popotovanja so vedno eni izmed najbolj priljubljenih člankov, saj gre za nezahtevno in zelo zanimivo branje. Današnji dan vam bo s svojimi izkušnjami polepšal eraserr, ki je v 3. OC Popotovanju na Slo-Techu opisal svoje izkušnje z vodnim in freonskim hlajenjem Duronov. Članek je resnično zanimiv, tako da ogled priporočam vsem, še posebej pa tistim, ki vas zanima kaj je potrebno, da iztisnete še zadnjo kapljico moči iz procesorja! Hitro kliknite na povezavo v desnem meniju ali pa kar sem!

2 komentarja

Temu se reče hlajenje!

vir: NvNews
NvNews - Kaj se zgodi, če imate nekaj prostega časa, Dremel vrtalnik, Elso GLADIACa ter odvečni GlobalWin FDP32 hladilnik? Heh, eden izmed njabolj kul izgledajočih hladilnih projektov, seveda. Po pravici povedano sem se že naveličal malih črnih hladilnikov na pomnilniških čipih grafičnih kartic in sem kar čakal na kaj tako ekstravagantnega. No, če vas zanima ali je tipu to pomagalo, potem vam lahko z gotovostjo rečem, da je. Frekvenco pomnilnika je stabilno spravil z 333 na 385MHz.

1 komentar

Mega ventilator #2

vir: HardOCP
HardOCP - Na HardOCPju so objavili še en primerek umetniškega dela, ki ga je inspiriralo overclockanje in hlajenje. Tokrat ne gre za ventilator, temveč pravi procesorski hladilnik. Kdo ve, mogoče bi ta zadeva celo delovala, če bi jo kdo v resnici naredil. Ne glede na to izgleda res dobro, le tisti [H] na vrhu me malo moti [:\\].

3 komentarji

Test Clawa

7Volts - O Clawau, igričarskem pripomočku, ki sede v levo namesto desne roke, se po internetu zadnje čase precej govori. V bistvu gre za precej inovativno ( toda vseeno grdo [:D]) zasnovan pripomoček z devetimi programibilnimi gumbi, ki jih lahko uporabite v kopici iger. Kako je zadevo ocenil tip na 7Volts si lahko ogledate tukaj. Osebno ne vidim potrebe po takšnem pripomočku, toda za nekatere je to mogoče ravno tisto, kar ste čakali vse življenje...

vir: 7Volts

vir: 7Volts

4 komentarji

Modifikacije Promisovega ATA100 krmilnika

vir: Hexus
Hexus - Promisov ATA66 krmilnik je bil precej popularna zadevca, tudi zaradi tega, ker se ga je dalo pohekati v RAID krmilnik ( poglejte v naše Trike ). Lepo je videti, da Promise nadaljuje tradicijo izdajanja hekabilnih krmilnikov, saj je mogoče prav lepo preurediti tudi njihov ATA100 krmilnik, kot so pokazali na Hexusu. Toda pozor, postopek ni niti približno tako preprost kot pri predhodniku, tako da se boste morali lotiti celo žagice. Ne verjamete? Poglejte spodnjo sliko [>:D]!

4 komentarji

Prvi test Durona 900

HardOCP - Heh, očitno je danes dan za ekskluzivnost, saj nas je zadel tudi prvi test Durona 900. Če sedaj začudeno pogledujete, naj vam zadevo razložim. Neki tip je v svojem sistemu po naključju odkril Durona 900, ki naj ga sploh ne bi kupil. Tako je v bistvu srečnež namesto pravega procesorja dobil ekskluzivni primerek procesorja, ki še sploh ni na voljo. Zakaj se take stvari nikoli ne dogajajo meni [:\\]. Kakorkoli, tip je, ne bodi len, vzel stvar v roke ter jo temeljito pretestiral in primerjal s TBirdom 900. Njegove rezultate si lahko ogledate tukaj.

1 komentar

Nekaj govoric o NV20

3DnHardware - Na 3DnHardware so objavili nekaj dokaj zanimivih govoric o NV20 čipu, ki naj bi med nas prišel februarja naslednje leto. Tudi sami poudarjajo, da gre samo za govorice in da jim ne moremo 100% zaupati, toda verjetno je v njih precej resnice. Torej, Nvidia naj bi že poslala prve primerke čipom neodvisnim razvijalcem kartulj, da lahko začnejo razvijati svoje kartice. Performanse NV20 naj bi bile naslednje:
  • enako število cevovodov kot pri GTSju, toda več teksturirnih enot na vsak cevovo
  • povišana frekvenca čipa
  • 50% hitrejša od GF2 Ultre ( no ja... [:\\])
  • poraba 15W
Kot vidite, ni znanega kaj dosti, toda teh nekaj podrobnosti je tudi zanimivih, predvsem ta o 15W porabe. Guillemot se menda že ukvarja s posebnim hlajenjem, ki ga bomo namestili v prosto režo pod kartico in bo vleklo mrzel zrak v ohišje, da bi ohladilo kartico. Samo naj še Intel naredi kako Pentium4 grafikuljo pa bomo zraven dobili še vodno hlajenje [:D]. Thnx, NiggerBob!...

3 komentarji