Prijavi se z GoogleID

»

Novičke iz AMD-jevih logov

več strani - Po tem, ko je pred dnevi Intel predstavil svoje finančno poročilo za tretje četrtletje letošnjega leta, je tudi AMD objavil svoje. Za razliko od Intela pa le-to ne govori o rekordnih dobičkih, ampak o 396 milijonih dolarjev izgube ob 1,63 milijarde dolarjev prihodkov. Kljub temu pa je znesek izgube precej nižji od le-teh v prejšnjih četrtletjih. Več o tem si preberite v AMD-jevem finančnem poročilu.

VR-Zone poroča o uradnem imenu za prihajajoče grafične kartice z jedrom RV670. Le to ne bo Radeon HD 2950, kot se je sprva govorilo, ampak Radeon HD 3800. Poleg tega naj bi se AMD odločil opustiti oznake XT, PRO, GT itd. in bo zmogljivost določene grafične kartice znotraj lastne serije označevala tretja številka oznake grafične kartice. RV670XT bo tako nosila oznako Radeon HD 3870, RV670PRO pa bo Radeon HD 3850. Več o tem na VR-Zone.

Pojavile so se tudi govorice o novih grafičnih karticah najnižjega cenovnega razreda z Display Portom in vgrajenim UVD (Unified Video Decoder), ki naj...

13 komentarjev

Prvi 45 nm čipi iz AMDja

TG Daily - Dirk Meyer je javno izjavil, da AMD v proizvodnji 45 nm čipov že dosega sprejemljive nivoje kakovosti in razumno nizek odstotek nedelujočih primerkov ter da so zaenkrat povsem v okvirih zastavljenih časovnih ciljev. V skladu s slednjimi naj bi pripeljali prve primerke 45nm Phenomov že v prvi polovici naslednjega leta in sicer v dovoljšnih količinah za prodajo.

Podrobnejše specifikacije so napovedali za decembr, zaenkrat pa ni bilo še nič rečenega o pomenu tega razpleta za njihove naslednje projekte Bulldozer in Bobcat.

Izvorna novica.

46 komentarjev