»

Megatest™ DDR modulov

Tweak Town - O različnih testih mnogih pomnilnikov, tako DDR kot SDR, smo na Slo-Techu že poročali, a ta test je vsekakor nekaj posebnega. Na Hardware Lux so namreč preizkusili kar deset različnih pomnilnikov, celoten test pa popisali na, reci in piši, kar šestanjstih straneh. Zadeva je sicer malce starejšega datuma, a je vseeno zanimiva, saj so preizkušeni praktično vsi dostopni modulu na enem mestu pod enakimi pogoji. Klik, za vse ki pa ne znate nemško, prevedena različica!

0 komentarjev

Radeon 9700 Pro by ATI

Extreme Overclocking - Čez vikend se na internetu ne dogaja praktično nič novega, tako da vam danes lahko le podam kakšno povezavo na teste že poznanih stvari.

Na Extreme Oveclocking so si tako včeraj ogledali Radeona 9700 Pro. Gre za najmočnejšo grafično kartico trenutno, pa saj to verjetno že veste. In kaj je pri tem testu tako posebnega? V bistvu nič, poudarimo le, da gre za Built by ATI kartico, tako da si lahko ogledate kako izgledajo tisti najboljši Radeoni in kaj vse vam ATI priloži. Klik!

3 komentarji

XPji tudi na KT133A?

OC Workbench - Kljub temu, da nas proizvajalci ter prodajalci prepričujejo, da potrebujemo osnovne plošče z najnovejšimi čipovji, čim hitrejše DDR pomnilnike in podobno kramo, če sploh želimo uporabiti najnovejše Athlone XP, to očitno ne drži. Po poročanju OC Workbench je tamkajšnjem administratorju brez večjih težav uspelo zbuditi SOYO K7VTA Pro KT133A z AthlonomXP 2400+ (T-Bred jedro) in nekim predpotopnim BIOSom iz sredine preteklega leta. O stabilnosti ter performansah zaenkrat ne poročajo. Klik! Isti procesor pa jim je uspelo obuditi tudi na Chaintechovi osnovni plošči z SiS 735 čipovjem, klik!

Kot vse kaže, so novi AthloniXP res združljivi z vsem živim in mrtvim ... [:D]

9 komentarjev

Longhorn?

Warp2Search - Včeraj smo poročali o screenshotih serverske izdaje Windows XP, imenovane Windows .NET 2003. Danes pa so se na spletu pojavili celo screenshoti naslednika Windows XP, ki se zaenkrat kodno imenuje Windows Longhorn. Šlo naj bi sicer za alpha različico, kar pomeni da se bo konča verzija verjetno zelo razlikovala od nje.

Ponovno se postavlja vprašanje, ali slike niso nemara samo ponaredki spletne strani, ki si želi svojih pet minut slave, ali pa gre za resnične posnetke. Presodite sami!

16 komentarjev

AMDjevi načrti

X-Bit Labs - Pred kratkim je AMD objavil svoje poslovne rezultate tretjega četrtletja letos, ki niso ravno najbolj vzpodbudni, saj so pridelali kar nekaj milijonv izgube. Kakorkoli že, AMD ima že pripravljene nove načrte in zamisli za prihodnje leto, kako se izvleči iz izgube. Pa poglejmo.

V prvem četrtletju prihodnjega leta se AMD namerava nekoliko bolj osredotočiti na strežniški trg. Tako bo v začetku izdal Athlone MP na Barton jedru, kasneje pa namerava v 150.000 izvodih izdati še svoje 64-bitne procesorje, Opteron imenovane, primerne za najzmogljivejše ter najbolj obremenjene strežnike.

Na "sceni" namiznih računalnikov nameravajo z Athloni XP na Barton jedru (s 512 KB L2 predpomnilnika ter zunanjim vodilom na 333 MHz) konkurirati Intelovim Pentiumom 4. Izdati nameravajo še ClawHammerja, ki bo neposredni tekmec najmočnejšima Pentium 4 procesorjema, 3.06 ter 3.20 GHz izvedenki. 64-bitni ClawHammerji naj bi se pojavili še ob koncu prvega četrtetja, a v zelo omejenih količnah (spet papirna...

1 komentar