»

Google naredil QuickOffice brezplačen

The Verge - QuickOffice bi bil le še eden izmed pisarniških paketov za Android, ki omogoča pregledovanje Microsoftovih datotek Word, Excel in PowerPoint, če ne bi bilo ključnega detajla. Pred dobrim letom dni, lanskega junija, je razvijalce prevzel Google. Od takrat je bilo okrog QuickOffica dogajanja malo, do sedaj. Z včerajšnjim dnem je namreč Google svežo različico programa ponudil popolnoma brezplačno na trgovinah Play Store in App Store, medtem ko je profesionalna izdaja prej stala 20 dolarjev. Funkcionalnost se bistveno ni spremenila, odpirati, pregledovati in urejati je mogoče Word, Excel in Powerpoint datoteke, združljive z Microsoftovim paketom Office (standard OpenDocument še vedno ni podprt), poleg tega pa je mogoče pregledovati še dokumente v formatu PDF.

Ker gre za Googlovo aplikacijo oz. storitev, je dokumente mogoče odpirati z notranjega pomnilnika naprave, telefona oz. tablice, lahko pa se prijavite s svojim Google računom in tako dostopate še do datotek, ki so shranjene na...

19 komentarjev

BlackBerry Messenger prihaja čez vikend

Android Central - Pekel je zamrznil, BlackBerry Messenger ne bo več ekskluziven zgolj za robidaste telefone. Poleg funkcije potisnih sporočil, uporabnih predvsem za elektronsko pošto, je BlackBerry Messenger ena izmed ključnih alinej platforme BlackBerry. Zaradi sodelavcev in poslovnih kontaktov, ki so uporabljali ta servis za hitro sporočanje, je prenekateri poslovni uporabnik tudi sam prešel na oz. nadaljeval uporabo BlackBerryjev, tudi ko niso bili več tako konkurenčni iOS-u, Androidu, Windows Phone, itd. (potisna elektronska pošta dandanes ni več nič posebnega). Zadnja trdnjava je bil tako BlackBerry Messenger, a tudi to se končuje.


Jutri, v soboto, bo javnosti na...

18 komentarjev

Elop bo po prevzemu Nokie dobil 25 milijonov dolarjev

Slo-Tech - Štirinajst dni po Microsoftovi najavi, da bodo prevzeli Nokio, je jasno, kdo je največji zmagovalec te poteze. To niso delničarji, čeprav je delnica Nokie pridobila 66 odstotkov in je dosegla dvoletni vrh. To samo pomeni, da kdor je delnice kupil pred dvema letoma, je prilezel na ničlo. Od vrha pred krizo je namreč kljub zadnji rasti izgubila 85 odstotkov. To tudi niso zaposleni, čeprav ne bo odpuščanj in jih bo približno pet tisoč odslej delalo v Microsoftu. Največ bo pridobil Nokiin izvršni direktor Stephen Elop, ki gre v Microsoft, hkrati pa bo dobil še precejšni bonus.

Elop bo prejel osnovno plačo in nagrado v višini 4,1 milijona evrov, zraven pa bodo primaknili še za 14,6 milijona evrov delniških opcij. Microsoft...

116 komentarjev