»

Obeta se nam občutna podražitev praznih CD-jev

Finance - Predlog uredbe o zneskih nadomestil za privatno in drugo lastno reproduciranje pravi, da bi se naj nadomestilo, ki ga bi plačevali imetnikom pravic, zvišalo za 540 odstotkov - s sedanjih pet na 32 tolarjev. (Članek v Financah) Vendar se IPF s tem nadomestilom ne strinja!

Zdi se jim OBČUTNO PRENIZKO!

Obvestilo na njihovi strani in članek v Financah.

Očitno bomo morali za vsak backup SVOJIH podatkov plačati kar nekaj tolarjev tudi našim ubogim umetnikom oz. njihovim "predstavnikom" iz IPF!

170 komentarjev

Windows in Linux skupaj?

Microsoft - Ena malce drugačna novica, ki, za spremembo, ne govori o večnem nasprotju in rivalstvu med Microsoftom in Linux skupnostmi, temveč o sodelovanju.

Microsoft je objavil namero o sodelovanju pri projektu s podjetjem XenSource, kjer namerava ponuditi podporo skupnosti Xen pri razvoju odprtokodne programske opreme za virtualizacijo operativnih sistemov.

Cilj tega sodelovanja naj bi bil, da bi se različice Linuxa, prilagojene za Xen, lahko izvajale tudi v napravah, ki bodo uporabljale Microsoftovo bodočo virtualizacijsko tehnologijo, po kodnem nazivu Viridian.
Ne glede kaj je v ozadju, se bosta oba nasprotujoča si tabora malce zbližala in uporabniki bomo imeli kakšno korist od tega.

33 komentarjev