»

Umrl boš leta 2030, ko si boš zaradi Slo-Techovega propada pregriznil noht.

Vnunet - Okej, pa smo spet tam. V Čilu (če sklanjatev ni prava, me ne pojest; je pa boljša kot "v čiliju") se je pojavila spletna stran, ki mimoklikajočemu pove, kdaj in na kakšen način bo umrl, sodeč po odgovorih na vprašanja. Okej, takih kvizov smo videli že na tone, ne? Klik!

Očitno pa pri tej strani ne gre za tako nedolžno zadevico. Neko dekletce "naj bi" umrlo ob ogledalu s popraskanimi zapestji. Drugo štirinajstletnico naj bi posilil psihopat -- revica ima sedaj nočne more, ljudje pa stvaritelje te strani obtožujejo za "skrajno neodgovorne". Osebno se ob tem rahlo nasmiham, razmišljajoč o neogdovornosti osebkov, ki sploh izpolnijo "death test" ter pripravljam obtožnice režiserjem reklam ker dekleta, od kar imam malic(i)o, ne padajo name ter me sploh ne oblegajo kot leonardadikapria. Vejšda.

5 komentarjev

KPIG pod rušo

BayArea - Pod težo licenčnin, ki jih zahtevajo glasbeni založniki, je kolnil "prvi" spletni komercialni radio, KPIG. Po njihovih besedah naj bi bile zahtevane licenčnine (3.000 USD mesečno) kar trikratne onim, ki naj bi jih bili pripravljeni oz. sposobni plačevati, prihodkov pa naj bi ne imeli sploh. KPIG-u naj bi sledilo še več tovrstnih postaj. Flop. Mar bi si umislili Gorenjca za poslovodjo, ne pa didžeja!

0 komentarjev

Ask Goo-ves

Newsfactor - "Ask Jeeves" in Google sta najavila $100 MIO vreden posel, po katerem bo Google skrbel za dobavo rezultatov plačljivega dela butlerjevih storitev. Na tem mestu bo nasledil znanca iz sodišč, Overture. Klik!

Očitno pa je, da v svetu interneta vrednost plačljivih (kvalitetnih) razultatov poizvedbnarašča. No, s sorazmernim porastom 'neuporabnih' strani je to razumljivo, saj je včasih s preprostimi iskalnimi tehnikami skoraj nemogoče ločiti zrn od plev, sam 'Ask Jeeves' pa je v zadnjem letu zabeležil 40 % porast plačljivih zahtevkov.

0 komentarjev

Vodič po navijanju

PC Mechanic - Vsi, ki ne veste, kako bi se lotili drugega najbolj uživantskega početja pod soncem (navijanja računal, se ve), hitro odklikajte na to stran, kjer so PC Mechanicovci v dolgem teoretičnem tekstu razložili, kako začeti. Od zgodovine navijanja prvih Pentiumov, preko Goldfingerjev za SlotA Athlone (saj se jih še spomnite, ane? [:D]), do barvanja mostičkov, izbiranja kakovostnih komponent, in tako dalje. Priporočam tistim, ki še vedno mislite, da imajo Intelovi procesorji odklenjen množilnik. Klik!

0 komentarjev

Apple iPod namesto gramofonov v diskotekah

Wired News - Tale je pa bosa. Nek manhattanski klub, samooklicani posebnež med klubi, je za privabitev gostov ubral novo taktiko. Namesto gramofonov se na didžejevem mestu kitita dva mala iPoda, prvi s 5 GB, drugi pa z 10 GB glasbe v obliki MP3. Vsak, ki hoče preizkusiti svoje obvladovanje mešanja glasbe, dobi na voljo sedem minut. Pravilo je samo eno: če vrtiš metal-balade, te vržemo ven [:D]. Sodeč po tem članku ideja popolnoma zažiga. Res je, da na iPodu ne moremo nastavljati hitrosti predvajanja, tako da ujemanje ritmike odpade, sámo "scratchanje" je pa z malim trikom celo izvedljivo. Klik!

5 komentarjev

Poceni CD-RW pogoni v čezlužju

CDRLabs - Verjamete ali ne, ta vikend bi si (najverjetneje) vsak želel biti v Ameriki. Zakaj? Ker bi lahko kupil CD-RW pogon že za prekletno nizkih 40 dolarjev (10 slovenskih tisočakov). Res, da je treba iztiskati in izpolniti nek oglas, a je to (vsaj zame) še vedno izjemen nakup za TDK veloCD 40/12/48 pogon. Prav tako lahko kupite I/O Magic 48/16/48 pogon za neverjetno nizkih 60 dolarjev (kar 40 dolarjev popusta), ceno pa lahko z naročilom preko interneta spustite na le 40 dolarjev (z uporabo 20-dolarskega kupona). O, kako bi si želel biti v Ameriki ta vikend [;)]. Klik!

3 komentarji

Microsoft: $1.53 MRD dobička v treh mesecih

Newsfactor - Podjetje Billa "Geeselover" Gatesa je predstavilo svoje finančne rezultate. Slednji so nad pričakovanju Wall Streeta; sami prihodki so v 4. (fiskalnem) četrtletju dosegli $7.25 MRD, dobiček pa $1.53 MRD. Nisem končal: prihodki zadnjega -- takisto fiskalnega -- leta so znašali $28.37 MRD, v naslednjem pa pričakujejo še 12 % več. Kl$ng!

Kakorkoli, Microsoft je eno redkih (opaznejših) podjetij, ki je doseglo dokaj dobre rezultate, pa še to brez večjih odpuščanj: sam se dobro spomnim, da sem slabo leto nazaj, ob začetku svojega pisunstva, skoraj vsak dan napisal nekaj novic o odpuščanjih. Prognoze analitikov pa so manj obetajoče, predvsem na račun nove licenčne politike. Gates, Hates, Hades.

8 komentarjev

Test YAMAHA CRW-F1 IDE CD-RW pogona

CDR-Info - Na CDR-Info so se spravili stestirati nov Yamahin CD-RW pogon. Test je trajal kar 10 dni, sedaj pa se lahko pohvalijo s prvim testom omenjenega pogona na svetu.

Zadevica naj bi v Evropi stala približno 199 evrov, v paketu pa poleg pekača dobimo še Nero, InCD, 2 prazna CD-ja ter kablovje in navodila. Sposobnosti pekača so zanimive: snema lahko s 44x hitrostjo, presnemava s 24x, bere pa takisto s 44x; dostopni čas znaša 130ms. A njegove posebnosti sploh še nisem omenil: pogon namreč omogoča "tiskanje" na CD-R ploščke. Če se še spomnite novice o tem, vam bo jasno, kaj hočem povedati (če pa nimate pojma, si pa poglejte test).

Ko sem se le prebil skozi celoten test, ki obsega kar 13 strani, sem lahko videl, da so testerji našli veliko več pozitivnih stvari kot pa negativnih in ga zelo priporočajo.Klik!

0 komentarjev