»

Facebook lani z 800 milijonov dolarjev prihodkov

Reuters - Reuters je izbrskal poslovne rezultate Facebooka za preteklo leto, iz katerih je videti, da so leta 2009 zbrali kar 800 milijonov dolarjev prihodkov. Dobiček je bil konkreten in je znašal nekaj deset milijonov dolarjev. Točnih številk ni, ker je Faceook v zasebni lasti. Visoki dobički že zbujajo apetite investitorjev, ki že lep čas čakajo na javno ponudbo delnic (IPO), a vodstvo vztraja, da to ni prioriteta.

Še lanskega julija so v podjetju ocenjevali, da bodo prihodki za leto 2009 znašali 500 milijonov dolarjev. Skokovita rast števila uporabnikov in priljubljenosti storitve je te številke povečala za 60 odstotkov. Viri blizu podjetja pa celo pravijo, da so tudi letos objavili nekoliko nižje številke od resničnih, da ne bi v ljudeh vzbudili prevelikih pričakovanj.

40 komentarjev

WEP in TKIP se počasi poslavljata

vir: Heise
Heise - Že lep čas je znano, da WEP in TKIP ne nudita prave zaščite za brezžične komunikacije, a se še vedno pojavljata kot možnosti tudi v novih napravah. Razlog za to je organizacija Wi-Fi Alliance, ki testira, ali so naprave za WLAN skladne s standardi IEEE, in jim v takem primeru da ustrezen certifikat. Del testa je tudi razumevanje teh dveh zastarelih protokolov, a se bo to v prihodnosti spremenilo.

V naslednjih treh letih bosta namreč TKIP in WEP izpadla iz seznama testov. IEEE ima WEP na seznamu za odstranitev že od leta 2004 in se želi hkrati znebiti tudi TKIP. Od januarja 2011 bo TKIP prepovedan pri novih dostopnih točkah (angl. access point), leto kasneje pa...

12 komentarjev

Microsoft toži spamerje

Ars Technica - Microsoft Digital Crimes Unit je vložila tožbo zoper Borisa Mizhena in pomagače, ki so zlorabili Microsoftov sistem za označevanje in izločanja spama na Hotmailu. Microsoft je razvil programa Junk E-Mail Reporting Program (JMRP) in Smart Network Data Services (SNDS), ki sta filtrirala nezaželeno elektronsko pošto. Uporabnikom sta omogočala aktivno sodelovanje - tako kot večina spodobnih filtrov - da so lahko sami označevali pošto kot spam ali obratno. Prav to zmožnost so obtoženi zlorabili.

Registrirali naj bi na milijone lažnih računov na Hotmailu, nanje poslali lasten spam in ga ročno označili kot legitimna sporočila. Na ta način so zmedli filtre, ki so ga začeli razvrščati kot pristna sporočila. Microsoft trdi, da so na tak način razposlali ogromne količina spama, kar je kršitev različnih zveznih zakonov in CAN-SPAM-a. To sicer ni prvikrat, da je Mizhen obtožen. Leta 2003 se je v podobnem procesu zaradi pošiljanja spama na Hotmailove naslove poravnal in plačal dva milijona...

21 komentarjev