»

Senzor nagiba za Xbox360

engadget - Sony je ostal brez vibracij v svojem ploščku, pa jih po novem namerava vrniti vanj, drugi očitno pogrešajo zaznavanje premikov v ploščku Microsoftove Xškatle. Na tržišču se je namreč pojavil Tiltboard 360 iz podjetja Talismoon.

Gre za majhen košček vezja s par čipi, ki je namenjen vgradnji v plošček konzole. Po kratkem elektrotehničnem posegu boste tako dobili napravo, ki ve, da jo tresete, problem pa je, da bodo 40 dolarjev, kolikor proizvajalci hočejo zanjo, najbrž odšteli le redki. Gre namreč za (vsaj zaenkrat) povsem neuradno izdajo, ki bo koristila zgolj spalničnim programerjem, ki plošček priklapljajo na osebni računalnik, medtem ko je uradna podpora v pravih igrah nadvse...

11 komentarjev

Uradni podatki o Ubuntu 7.10

Ars Technica - Oktobra prispe nova različica Linux distribucije Ubuntu s kodnim imenom Gutsy Gibbon. Poleg posodobljenih glavnih sestavnih delov (Linux kernel, Gnome/KDE, Xorg, ...) sta zaenkrat glavni novosti ločena uradna izdaja, namenjena mobilnim telefonom in podobnim prenosnim napravam, ter privzeta podpora naprednim vizualnim učinkom v namiznem vmesniku (zanje bo skrbel OpenCompositing. Navdušenci lahko drugo razvijalsko različico pričakujejo konec meseca.

Izvorna novica.

35 komentarjev

Quake Wars z oglasi v igri

The inquirer - Ljudje vedno manj uporabljamo klasične medije, vse več življenja pa preživljamo pred računalniki, na internetu. Oglaševalci poskušajo slediti trendom in spletne reklame so dandanes multimilijarden posel, medtem ko smo se jim pred 5-10 leti še smejali. Počasi bodo svoje mesto dobile tudi reklame znotraj računalniških iger, videli smo jih v že kar nekaj naslovih (se spomnite Zoola?), seznamu pa se pridružuje tudi naslednica Enemy Territoryja, igra Quake Wars.

Avtorji iz studia Splash Damage zaenkrat še niso povedali, kako naj bi se oglasi vključili v samo zgodbo in katero podjetje bo skrbelo zanje, je pa bilo rečeno, da ne bodo moteči in da ne bodo vplivali na ceno igre, temveč se bo z njimi pokrilo vzdrževanje uradnih večigralskih storitev.

Izvorna novica in uraden komentar.

23 komentarjev

Alienware ohišja naprodaj

TG Daily - Ko se je pred leti začel trend prodaje predelanih računalnikov, namenjenih zahtevnim uporabnikom, so bila mnenja deljena. Navdušenci z zajetnimi bančnimi računi so veselo nakupovali, medtem ko so tisti bolj previdni radi komentirali, da podjetja, kot je Alienware, ne ponujajo ničesar posebnega. Malce navite standardne komponente, kak predelan gonilnik in simpatično ohišje je bilo vse, kar je ločevalo pregrešno drag sistem od običajne sive kište, ki jo lahko vsakdo kupi in sestavi.

Proizvajalci so svoje skrivnosti skrbno čuvali. Ohišja niso bila naprodaj, zato so malce bolj elitistični...

28 komentarjev

Creative Labs bo začel prodajati svoje procesorje

X-Bit Labs - Trenutno najbolj znani proizvajalec zvočnih kartic se je odločil, da bo začel sodelovati z zunanjimi izdelovalci, sam pa se bo osredotočil predvsem na razvoj dejanskih procesorjev, kot je sedaj navada na primer v svetu grafičnih kartic. Kljub popularnosti Creative obvladuje relativno majhen del tržišča, saj dandanes praktično ni matične plošče, na kateri ne bi bilo integrirane zvočne kartice, kupci pa so s slednjo večinoma popolnoma zadovoljni. S potezo naj bi se tako borili proti tej dominaciji cenenih rešitev in prinesli več konkurenčnosti v svet računalniškega zvoka.

Izvorna novica.

36 komentarjev

ZFS na Linuxu

Slashdot - Sun-ov podatkovni sistem je doživel modularno predelavo ter je sedaj s pomočjo modula FUSE na voljo tudi za Linux. Zaradi nekompatibilnosti licenc še ni bil dodan v samo jedro. Projekt pod imenom ZFS on FUSE naj bi omogočil uporabnikom Linuxa, da uporabijo podatkovni sistem ZFS, brez da je ta integriran v samo jedro. Kot delujoča možnost je bil potrjen tudi zagon sistema z ZFS particije. Trenutna hitrost dosega le polovično zmožnost originalnega, vendar razvijalci upajo, da se jim bo posrečilo, kot pri NTFS projektu za Linux.

Izvorna novica!

21 komentarjev

Opera Mini 4 beta

Opera software - Vsi verjetno poznate internetni brskalnik Opera, le manjšina pa ve, da je norveško podjetje Opera Software ASA poleg namizne različice med drugim razvilo tudi brskalnik za igralno konzolo Nintendo Wii in najbolj razširjeno java aplikacijo za mobilne telefone – Opera Mini.

Za vse tiste, ki še ne veste, kaj Opera Mini je, naj omenim le, da gre za brezplačni mobilni internetni brskalnik, ki omogoča prikaz klasičnih strani na mobilnem telefonu. Pri tem pretok podatkov poteka preko...

28 komentarjev