»

Spletna ukazna vrstica

Slashdot - YubNub je nov način interakcije s spletom, ki nam omogoča, da s preprostimi ukazi v stilu ukazne vrstice lahko poganjamo različna iskanja iz ene same centralne strani.

"g Firefox" nam bo denimo prikazal kje lahko snamemo trenutnega spletnega favorita, "gim noob" nam bo pokazal nekaj zanimivih slik, "wp Slovenia" nam bo povedal kaj angleška Wikipedija meni o naši državici, če pa bi radi dodali kak nov ukaz, pa ga lahko dodate tudi sami z ukazom "create"... je morda kdo že poizkusil zagnati ukaz "ls"?


Vse skupaj bi bilo dokaj revolucionarno, če Firefox ne bi vsega tega vgrajeno v desnem kliku na katerokoli iskalno okence podpiral že dolgo časa kar v svoji naslovni vrstici.

16 komentarjev

Athlon 64 X2 na prodajnih policah

X-Bit Labs - Na X-bit labs poročajo, da so dvojedrni procesorji podjetja AMD, Athlon 64 X2, končno prišli na prodajne police. Opaziti jih je bilo mogoče v trgovinah v Tokiu.

Vstopni model Athlon 64 X2 4200+ stane med 606$ in 609$, X2 4600+ med 910$ in 919$, medtem ko najdražji model, X2 4800+, stane približno 1135$. Kljub visokim cenam, so trgovine zaloge razprodale.

V večjih količinah naj bi bili ti procesorji dobavljivi na začetku julija.

32 komentarjev