Prijavi se z GoogleID

»

Corsair z DDR-II

X-Bit Labs - Pri Corsair Memory so objavili, da so njihovo pomnilniški moduli DDR2 za uporabnike s tanjšimi denarnicami nared. Novi moduli, merijo 13 cm v dolžino in pičle 3 cm v višino, tiktakajo s 533 MHz, za delovanje pa potrebujejo zgolj 1,8 V, medtem ko klasični DDR 2,5 V napetosti. Corsair prodaja module pod oznako Value Select DDR2 PC4200 v kapacitetah 256, 512 in 1024 MB. Podatkov o ceni in zakasnitvah (latency) še ni, lahko pa predvidevamo, da bodo okrog CL4 4-4-4. Klik!

3 komentarji

Microsoft štipendira

Microsoft -

Microsoft se je odločil podariti štipendijo najboljšemu in najbolj perspektivnemu slovenskemu študentu. Razpis ni omejen le na študente informacijskih tehnologij, saj se lahko nanj prijavi vsak študent (tudi izredni), star od 18 do 27 let, ali maturant.

Neodvisna tričlanska komisija bo ocenila projekt vsakega posameznika, ki ga bo moral tudi zagovarjati, z oceno od ena do deset. Na koncu bo izbrala tri najboljše projekte, ki bodo prejeli nagrado. Kandidat, ki bo osvojil prvo mesto, bo prejel milijon slovenskih tolarjev in enomesečno prakso v Microsoftovem centru v tujini, drugo- in tretjeuvrščena kandidata pa bosta prejela možnost brezplačne udeležbe na Microsoftovi NT konferenci 2005.

Rok za prijavo je 15. julij 2004, prijavite pa se lahko tukaj. Prijavljeni kandidati naj prijavijo tudi svoje projekte, kar lahko storijo tukaj. Rok za prijavo projekta je 15. september 2004, 30. septembra 2004 pa bo znan zmagovalec razpisa.

Več o tem, razpisni pogoji in odgovori na...

26 komentarjev

Microsoftov neuravnovešen cash flow: Nadaljevanje.

The Economist - The Economist poroča o zanimivi Microsoftovi "dilemi": podjetje ima nerazporejenih (oz. v obliki gotovine (9,348) ali kratkorkočnih vrednostnih papirjev (47,059)) 56 milijard dolarjev (65,27). Delničarjem neposredno ljubša varianta -- torej izplačilo dividend -- že od nekdaj ni Microsoftova najbolj priljubljena (kaj šele prakticirana [:)]) rešitev, ampak bolj izhod v sili.

Bodimo pošteni: o podobnem stanju smo že poročali pred približno letom dni, med tem pa se je kup povečal za 10 MRD USD. Bill Gates sicer rad poudarja, da želi imeti vedno na razpolago vsaj toliko sredstev, kolikor bi jih podjetje potrebovalo za enoletno preživetje brez prodaje, vendar bi to ob današnjih številkah pomenilo polovico zneska. Ljubša rešitev je tudi tokrat nakup (se opravičujem: združitev) drugih podjetij, vendar bi to ob strategiji podjetja, ki nasprotuje velikim transakcijam (nakupi nad 100 MIO USD) oz. spodbuja povezovanje z namenom pridobivanja intelektualnega in človeškega kapitala, pomenilo...

17 komentarjev