»

Stripi

več strani - Za sprostitev si oglejte in preberite dva stripa. Enega na MegaTokyo, drugega pa na Titanium Moose (zabavno ime btw). Oba imata nekaj zveze z overklokingom in modificiranjem ter vijačenjem naših omiljenih mašin. [:D]

Pa nasmeh, saj je šole konec, matura pa bo tudi kmalu mimo. Veliko sreče na ustni maturi fantje! Sedaj grem pa na morje...

4 komentarji

Zobarca, plombo, pa še mobitel, prosim...

ABC News - Heh, to je pa eden od izumov, ki bi spadal v ZZZ. Tukaj si lahko preberete, kako bo najnovejši izum britanskih izumiteljev vplival na naše življenje: Ker so čipi dandanes narejeni v tako majhni velikosti, ni vrag, da ne bi mogli enega vgraditi kar v zob. Zadeva je sestavljena iz majhnega vibratorja, ki opozori na klice, iz oddajnika ter sprejemnika ter iz majhnega zvočnika, ki z resonanco posreduje zvok po glavi v naše uho. James Bond, skrij se [:D]! Kako vraga ga bom pa polnil?

11 komentarjev

Na zahodu nič novega

več strani - No, skoraj nič, izšel je namreč procesor AMD Athlon MP 2100+, ki je praktično enak Athlonu XP, le da ima MP bit nastavljen na 1, kar mu omogoča, da brez težav deluje v dvoprocesorskih sistemih na dual-CPU ploščah. Druga novost je pa mobilni Duron 1300, grajen na jedru Morgan. Radujte se, ako se hočete [:D]. Klik!

Dodatek, 18:30 - Test novega Athlona MP 2100+ si lahko preberete tudi na AnandTechu, kjer so ga primerjali s strežniško konkurenčnim Xeonom 2.4 GHz. Klik!

0 komentarjev

Renderiranje filmov v realnem času?

The inquirer - Če gre verjeti temu poročilu na The Inquirer, se lahko bojimo, da bomo kaj kmalu lahko ugledali fotorealistične igrice. nVidia, naš najbolj napredni (heh :)) proizvajalec grafičnih procesorjev za igričarje, je pred časom naznanila, da bi lahko njen procesor (nVidia George Ti4600) lahko v realnem času zrenderiral film Final Fantasy, in to s 24 sličicami v sekundi. To so tudi poskusili na Athlonu XP 2100+ s 256 MB pomnilnika. Avtor je baje ostal odprtih ust, saj je zadeva tekla tekoče z izjemo občasnih izpadov sinhronizacije med zvokom in sliko. Vizualni efekti naj bi bili identični kot v filmu, čeprav v to dejstvo močno dvomim. Če je na temu vsaj pol resnice, se jaz 3D Marka 2002 že bojim [:D]. V pričakovanju DirectX 9, Matroxove Parhelie, nVidiinega DreamForcea, ATIjevega R300 ter igric, ki bodo to pošastno moč celo deloma izkoriščale...

11 komentarjev

So mobilniki res škodljivi zdravju?

Slo-Tech - O tej temi je bilo povedanega že veliko, na kratko pa lahko rečemo, da sta se oblikovala dva tabora: pro et contra. Izvedene so bile že mnoge raziskave, med katerimi so škodljivost naših gizmov tako potrdili kot zavrnili. No, najnovejša raziskava se naj bi dvignila nad laboratorijske poskuse na podganah, ter se raje posvetili na človeške celice. Ugotovili so, da mobiteli definitivno izzivajo spremembe v možganskih celicah, saj naj bi sevanje mobilnikov poškodovalo prepreko, ki bi odvračala škodljive snovi v krvi od vstopa v možgane. Posledice? Glavoboli, nespečnost ter celo Alzheimerjeva bolezen. Sicer pa povdarjajo, da so bili poskusi izvedeni v laboratorijih, kjer se zaznajo vsakršne mikroskopske spremembe, tako da naj bi bilo uporabljanje mobilnikov še vedno "varno". Eh, če ne možganski, pa pljučni, če ne pljučni, pa kožni,... Klik!

0 komentarjev

Detonatorji?

Tweaker's Asylum - Če še vedno ne veste, kateri paket gonilnikov namestiti ob svoji pravkar kupljeni nVidiini grafični kartici, kar hitro oddeskajte na to stran, kjer vam bodo Tweaker's Asylumovci razložili, kaj namestiti, pri katerih gonilnikih paziti, kateri imajo raje 3D Mark 2001, in tako naprej. Zelo zanimivo se nekateri paketi obnašajo še posebej pri OpenGL aplikacijah, saj se je dogodilo, da je novejši paket gonilnikov upočasnil Vulpineov GL Mark za zajetnih 30%. Klik!

0 komentarjev

Bežeči robot

Slo-Tech - V centru kjer s preizkušanjem 'najboljši preživi' poskušajo učiti robote, jim je en skoraj pobegnil. Ko so ga 15 minut pustili samega se je sam podal na pot ven in našli so ga na parkirišču, kjer bi ga skoraj povozil avto. Ime mu je bilo Gaak. Hmmm... Samo, da ne bo ustanovil kake revolucionarne fronte za osvoboditev robotov. :)

7 komentarjev