»

Falus pa biometrija!

The Register - Nek japonski kriptograf je ugotovil, da se da z uporabo cenenih kuhinjskih pripomočkov pretentati kar 80% vseh naprav za prepoznavanje prstnega odtisa. Človek je iz želatine (ki jo lahko kupite v obliki gumi-medvedkov) naredil obliko prsta. Nato je želene prstne odtise pobral iz nekega medija, v njegovem primeru kozarca. Nad odtise je spustil pline iz tube sekundnega lepila, da je odtis postal bolj kontrasten. Odtis je fotografiral ter v Photoshopu povečal kontrastnost, nato pa odtis natisnil na prosojnico. Nato je vzel foto-občutljiv PCB, nanj položil prosojnico ter pustil, da se je v baker izrezljala oblika odtisa. To je pritisnil na želatino in - voila - tukaj imamo vstop v strogo varovane dele zgradb. Sedaj me pa res zanima, koliko podjetij bo uvedlo še sken mrežnice...

7 komentarjev

Za hitrejše esemesanje

BBC - Ste že siti pisanja SMSov na vašem mobilcu, ker morate za eno črko tipko konsekutivno pritisniti tudi do štirikrat? Na tem naslovu najdete rešitev, saj tehnologija Fastap uporablja drugačno rešitev, kot današnji mobilni telefoni s T9 slovarji, ki, mimogrede, ne podpirajo slovenščine. Ključ je popolnoma enostaven - v prazen prostor med numeričnimi tipkami je možno stlačiti še 26 tipk, kar ustreza, glej no glej, črkam angleške abecede. Tako lahko kratko sporočilo napišete brez da bi isto tipko pritisnili večkrat, kar naj bi znatno skrajšalo čas, ki je potreben za ustvor esemesa. Klik!

4 komentarji

505: Go away, spammer!

The Register - Hehe, dotični odgovor je začel prejemat nekdo, ki je na Slo-Tech vztrajno pošiljal "novičke" (beri: stran in pol dolgo besedilo z mega slikovja, jako nekomercialno obarvano, seveda). No, predlog 'zakona' proti smetilcem poštnih predalov pa je doživel podporo tudi v ameriškem senatu. Po njem morajo podjetja ljudstvu omogočiti "opt-out" iz raznovrstnih (ne)prostovoljnih seznamov, sicer so lahko kaznovana s po desetimi dolarji na sporočilo oz. največ $500.000. Hura!

5 komentarjev

Benjamin naskoči KaZaA

The Register - Ja, po para-diranju po Radovljici se mi jako ljubi pisat novice o -- virusih. Tokratni skupek ZlobneKode™ se predstavlja pod več kot 1.000 naslovi glasb, programja ali filmovja. Ko ga uporabnik Dolnaloži ter požene, ustvari mapo (ter da v 'share'), od koder zopet preži na morebitne nepazljive mozoljavčke (in njihove očete). No, virus sicer ni ravno razdiralne narave, pač pa uporabniku kaj rad postreže s pop-up okenci. Komercializacija? Klik!

5 komentarjev

Človečnjaški robotizem

Vnunet - Antrophos mu je ime ter predstavlja nove smernice v dotični industriji. Za govor uporablja zvočnike, za vid kameri, premika pa se s pomočjo motorjev.

No, poleg teh neverjetnih novosti pa imajo stvaritelji željo ustvariti robota, ki bi prestal "Turingov test": torej bi ljudje pozabili, da je zgolj kupček železja ter bi tako deloval bolj "družabno". No, če si želite robota, ki ne zna odgovoriti na marsikatero vprašanje, a ima določeno stopnjo samozavedanja (beri: zanima ga, če potrebuje očala, pa ali naj ima lasišče plave ali rdeče barve... ahem), pa brž Klik!

0 komentarjev