»

Alpha - iz pepela vstala Konica-Minolta

TweakNews.net - Sony je, tako kot se je predvidevalo, oživel nedavno preminule Konica-Minolte kamere. To je naredil tako, da je ustanovil novo znamko za D-SLR - Digital Single Lens Reflex kamere: Alpha. Ta bo uporabljala obstoječi Minoltin "bajonetni" sistem za menjavo objektivov in druge nedavno preminule tehnologije Konice-Minolte, znane tudi pod imenom Maxxum/Dynax. Najbolj razveseljivo je, da bo Alpha Sony naprej razvijal in proizvajal tako kamere, objektive in dodatke, ki so kompatibilni z obstoječimi Minoltinimi. Predseduje ji Yutaka Nakagawa, direktor Digital Imaging Business Group. Sodelovanje z Carl-Zeissom se bo seveda nadaljevalo.

Hkrati Sony že nudi podporo in servis obstoječim kameram in objektivom propadle navezave Konica-Minolta v ZDA.

Upam, da se bo reinkarniral tudi Aibo. S kitajsko ceno seveda.

11 komentarjev

HD DVD v prednosti napram Blu-rayu

X-Bit Labs - Bitka med zagovorniki HD DVD-ja in Blu-raya, kateri izmed standardov bo prevladal in postal dostojni naslednik DVD-jev, je sicer še daleč od dokončne odločitve, a prve špekulacje o izidu se že pojavljajo. Podjetje ABI, ki se ukvarja z raziskavami trga, daje nekoliko večje možnosti za dolgoročno zmago HD DVD-ju.

V torek je Toshiba začela po Severni Ameriki razpošiljati prve predvajalnike HD DVD, na svojo stran pa je zaenkrat pritegnila studia Warner Home Video in Universal Studios Home, kar bi utegnilo jeziček na tehtnici vsaj začasno prevesiti na njihovo stran. Ker Amerika predstavlja daleč najpomebnejši svetovni trg, napovedujejo HD DVD-ju kar 70-odstotni tržni delež. Naslednji večji pretres lahko pričakujemo novembra, ko bo Sony izdal svoj PlayStation 3, ki bo seveda opremljen s pogonom Blu-ray. Tudi Sonyjeve močne povezave s filmskimi studii bi lahko Blu-rayu prinesle marsikateri prepotreben odstotek na trgu.

Kakorkoli že, zmagovalca verjetno še ne bomo dočakali kmalu, tako...

32 komentarjev

Philipsova nova "akvarelno-oljna" tehnologija zaslonov in tožba Kodaka

CNet - V Philipsovem razvojnem oddelku so poleg zanimive zamisli o reklamah prišli tudi do nove tehnologije za prikaz podatkov. Znanim CRT, plazma, LED, OLED in E-ink tehnologiji se je tako pridružila nova: electrowetting. S pomočju zunanjega doliva kapitala so ustanovili novo podjetje Liquavista, ki bo skrbelo za najnovejšega Philipsovega otroka. Sama tehnologija je zelo podobna E-Inku, le da bazira na olju in vodi, kot namiguje že naslov novice. Pravzaprav bazira na tem, da se med seboj odbijata. S pomočjo materialov, ki vodo ali odbijajo ali privlačijo (odvisno od električnega toka), lahko torej obarvano olje pripravimo do tega, da ustvari točko (piksel).Philips trdi, da so barve na tovrstnih zaslonih bolj naravne (tudi Rembrandt je slikal z oljnimi barvami) in svetle. Nezanemarljivo je, da so tovrstni zasloni energijsko manj potratni, in najpomembnejše:...

13 komentarjev