»

Seagate Savvio 15k

Techgage - Seagate, eno od vodilnih podjetij na področju izdelave trdih diskov, je v preteklem tednu napovedalo novega člana v svoji družini diskov, Savvio.

Ti trdi diski so v prvi vrsti namenjeni strežnikom, nov član družine z imenom Savvio 15k, pa postreže na vseh področjih z zelo impresivnimi podatki, vključno s tem da je narejen v velikosti 2,5 palca. Gre namreč za doslej najhitrejši trdi disk. Hitrost vrtenja plošč znaša 15.000 vrtljajev v minuti, dostopni čas pa znaša vsega 2,9 milisekunde. Po primerjavi naj bi bil do 10% hitrejši od 3,5" diskov s 15.000 vrtljaji in kar 35% hitrejši od diskov z 10.000 vrtljaji v minuti.Zmanjšanje fizične velikosti diska se predvsem pozna na zmanjšanju porabe...

18 komentarjev

Največji spletni rop

ZDNet - Pozabite na razne Škulje in podobne spletne kvazibandite na Slovenskem; tokrat so na Švedskem izvedli največji spletni rop vseh časov. Izkupiček ni točno znan, ocenjujejo pa, da so v zadnjih 15 mesecih ukradil sedem do osem milijonov švedskih kron oz. nekoliko manj kot 900.000 evrov.

Za napad sumijo ruske kriminalce, potekal pa je po uveljavljenih metodah. Nekaj sto uporabnikov je po elektronski pošti dobilo ponarejeno sporočilo, ki jih je napeljevalo k prenosu aplikacije raking.zip, ki naj bi asistirala v boju proti nezaželeni elektronski pošti. Odveč je omeniti, da je šlo za zamaskiranega trojanskega konja z imenom haxdoor.ki, ki je uporabnike ob poskusu dostopa do spletnega bančništva preusmeril na lažno stran in zabeležil vsak njihov vnos, mdr. tudi gesla. Program je nato uprizoril tehnično napako na strežniški strani in prekinil povezavo, zlikovci pa so s pridobljenimi podatki počasi, a vztrajno praznili račune.

Švedska policija je odkrila, da so podatke najprej poslali v...

110 komentarjev