»

Yahoo razmišlja o prodaji osnovne dejavnosti

Bloomberg - Če vrednosti sodimo po borznih tečajih, je Yahoo v precej paradoksalni situaciji. Njegova osnovna dejavnost ima negativno vrednost, glavnino vrednosti podjetja pa predstavlja naložba v kitajskega giganta Alibabo. Slednje je praktično dejstvo, ki Yahoo drži nad gladino. Ta teden so oživele govorice, da utegne Yahoo ta delež odsvojiti v ločeno podjetje, svojo osnovno dejavnost pa prodati. Upravni odbor bo intenzivno sestankoval do petka, kjer bodo preigravali možnosti, kaj storiti s podjetjem.

Yahoo ima namreč v Alibabi kar 15-odstotni tržni delež, ki je po trenutnih tržni tečajih vreden 35 milijard dolarjev. Poleg tega ima še 35-odstotni delež v Yahoo Japan, ki je vreden 8,5 milijarde dolarjev, ter za 5,9 milijarde...

22 komentarjev

Adobe vendarle odsvetuje Flash

Slate - Flashu, ki se je zavoljo svoje trdoživosti in zakoreninjenosti kljub večkratnim poizkusom upokojitve vedno znova nekako obdržal, so morebiti resnično šteti dnevi. To daje slutiti Adobov poziv oblikovalcem, naj čim bolj uporabljajo nove internetne standarde, zlasti HTML5. Če to zapiše sam lastnik Flasha, gre očitno zares.

Povedna je tudi sprememba imena orodja Flash Professional CC, ki se bo od prihodnjega leta dalje imenovalo Animate CC. To je pravzaprav logično, saj Flash Professional omogoča bistveno več (dobil je tudi nativna HTML 5 canvas in WebGL) in še zdaleč ni omejen na ustvarjanje vsebin v Flashu; Adobe ocenjuje, da ga tretjina oblikovalcev uporablja za ustvarjanje v HTLM5. Če k temu dodamo še slab prizvok, ki ga je Flash skozi zgodovino pridobil na internetu, je...

15 komentarjev

Cene SSD-jev še vedno strmo padajo

ComputerWorld - SSD-ji so brez dvoma najuporabnejša novost v računalništvu v zadnjih letih, saj se pospeškom, ki jih prinese zamenjava klasičnih diskov s SSD-ji, ne moremo z nobeno drugo nadgradnjo niti približati. Medtem ko je problem staranja zadovoljivo rešen in se nam ni treba več bati, da bomo z normalno uporabo SSD izrabili celice, jih od izuma pesti višja cena od klasičnih diskov. To dejstvo je ostalo z nami do danes, a so se kljub temu SSD-ji obilno pocenili. V zadnjem četrtletju so cene že četrtič zapovrstjo upadle za več kot desetino.

Pred tremi leti se je njihova cena vrtela okrog dolarja za gigabajta. Leto pozneje je padla na 68 centov, letos pa že na 39 centov za gigabajt, ugotavljajo na DRAMeXchange. Zaradi razvoja tehnologije in živahne konkurence pričakujejo, da se bo trend nadaljeval, tako da naj bi prihodnje leto cene dosegle 24 centov/GB, leta 2017 pa že zelo dostopnih 17 centov.

...

96 komentarjev