»

The MAN!

vir: BBC
BBC - Temu prašičku pa bi res marsikdo lahko zavidal. Tipček po imenu Sooty je na farmi, kjer imajo tudi morske prašičke, pobegnil iz svoje kletke. Vzdrževalci so ga iskali dva dni, nakar so ga našli v kletki s samičkami. Snooty je s samičkami preživel dve burni noči in jih, eno po eno, temeljito... ekhm... obdelal [:))]. Ko so ga vzdrževalci našli, je ubogi Romeo popolnoma izčrpan spal v kotu, po vrnitvi v svojo kletko pa je v njej spal kar dva dni. Ni kaj, vse samičke so ga temeljito izčrpale [:D]. Celotno zgodbo lahko preberete tukaj.

13 komentarjev

AMD in Isonics pripravljata tiho revolucijo

več strani - Ko se govori o procesorjih in visokih frekvencah je ponavadi govora le o novih jedrih, še manjši tehnologiji izdelave in podobnih zadevah, nikoli pa se ne omenja temelj vseh čipov: silicij. Ravno na tem področju pa AMD in podjetje Isonics pripravljata malo revolucijo. Isonics že nekaj časa razvija novo vrsto silicija, Si-28, ki ima 50% večjo termalno prevodnost, kot naravna različica silicija. Poleg te zelo pomembne lastnosti ima Si-28 tudi nekaj drugih prednosti prej naravnim silicijem, ki bodo omogočale boljši izkoristek, višjo gostoto vezij in podobne zadeve. AMD je že začel testno uporabljati ta silicij in če bo vse šlo po sreči, lahko kaj kmalu pričakujemo ultra hladne in ultra overclockabilne AMDjeve procesorje! Več o tej novi tehnologiji izveste tukaj ali tukaj.

1 komentar

OC test Durona800

Overclockers Online - Na Overclockers Online so dobili in temeljito pretestirali najnovejšega Durona 800. Tudi v našem Forumu je kar veliko povpraševanja po tem procesorju, tako da bodo rezultati zanimivi kar veliko ljudem. No, povem vam lahko, da se je procesor na OC testu obnesel kar dobro, navili so ga lahko na 1040MHz, kar vsekakor ni slabo. Po mojem osebnem mnenju pa se še vedno najbolj izplača kupiti najslabšega, 600MHz Durona, saj ima prav takšen potencial kot močnejši bratec... No, odločitev je vaša, mogoče pa vam bo pri njej pomagal tudi OC Onlineov test.

1 komentar

Novi VIA 4in1 gonilniki

VIA - Danes je očitno dan za nove gonilnike, saj se je zganila tudi VIA. Izdali so novo različico svojih 4in1 gonilnikov, 4.25. Zaenkrat še ni znano, kako se zadeve obnesejo, toda do zdaj so vse nove verzije prinašale samo dodatno hitrost in izboljšave, tako da, vsaj po moje, ni razloga za skrb. Najbolje bo, če si kar takoj nadgradite svoje VIA matične plošče. Gonilnike dobite tukaj.

1 komentar

AMD v težavah

Yahoo News - Že nekajkrat so se pojavile govorice o težavah z AMD 760 DDR čipovjem, sedaj pa je ta zadeva potrjena. Sicer ne gre za nič kritičnega, toda vseeno bo napaka prestavila izid prvih matičnih plošč. MicronPC, podjetje, ki naj bi kot prvo začelo prodajati konfiguracije z AMD 760 čipovjem, je v svojih matičnih ploščaj opazilo probleme z elektrostatičnimi motnjami. Zato so prenehali proizvodnjo in v sodelovanju z AMDjem in Gigabytom na novo razvili ploščo. Vse skupaj je prodajo zelo zavleklo, tako da naj bi se le-ta začela 20. januarja. Zaenkrat še ni govora o ploščah drugih proizvajalcev.

0 komentarjev

Novi Detonatorji

Zoiah - Ali tudi vi opažate, da novi Detonatorji ne izhajajo več tako pogosto? Prej smo bili deležni novih različic skoraj vsak teden, zdaj pa že dolgo ni bilo ničesar. No, lahko vas potolažim, da so na voljo novi Detonatorji, verzija 6.49. Kaj prinašajo/izboljšujejo/poslabšujejo po pravici povedano ne vem, tako da jih uporabite na lastno odgovornost. Win9x različico najdete tukaj, Win2k pa tukaj.

2 komentarja