»

Gameroom: Facebook odgovor na Steam

Facebook - Facebook je splavil svoj odgovor Steamu, ki se imenuje Gameroom. Gre za odjemalca za osebne računalnike z Windows 7 ali novejšim, ki omogoča igranje iger, ne da bi nam te smetile po Facebookovem zidu. Za uporabo potrebujemo le Windows in seveda odprt račun pri Facebooku ter - čeprav se igre prenesejo na disk - ves čas delujočo povezavo z internetom. V Gameroomu lahko igramo spletne in mobilne igre ter tiste, ki bodo napisane posebej za Gameroom.

Steam je močan nasprotnik, ki ima 125 milijonov aktivnih uporabnikov, v vsakem trenutku pa jih več milijonov tudi dejansko igra. Zastavi se vprašanje, ali se mu Facebook lahko zoperstavi. V podjetju stavijo na družabno komponento, in sicer želijo razvijalce in igralce prepričati, da se splača igrati igre na platformi, kjer...

44 komentarjev

Mirai je dobil naslednika

Slo-Tech - Na internetu se je znašla nova zlobna koda, ki okuži pametne v internet povezane (IoT) naprave. Imenuje se Linux/IRCTelnet in uporablja kose kode iz različnih znanih zlonamernih aplikacij, da doseže največjo učinkovitost, zato se širi hitro. V samo petih dneh je prek telneta okužila 3500 naprav. Komentarji v C++jevski kodi dajejo slutiti, da gre za delo italijanskega avtorja.

V zadnjem času ugotavljamo, da so pametne naprave čedalje pogosteje tarča napadov, potem pa jih nepridipravi izkoriščajo za proženje napadov DDoS. Tak primer je bil napad na blog Briana Krebsa. Odkar je izvorna koda botneta Mirai prosto dostopna, je situacija še slabša. Linux/IRCTelnet...

6 komentarjev

LastPass odslej omogoča brezplačno sinhronizacijo med napravami

LastPass - Priljubljen upravljalnik z gesli LastPass je postal še bolj uporaben, saj odslej za sinhronizacijo med različnimi vrstami naprav ne bo zaračunaval 12 dolarjev letno, temveč bo brezplačen.

LastPass sodi med najbolj uporabljene upravljalnike z gesli, saj podpira različne brskalnike in naprave ter sinhronizacijo med njimi. Zadostuje namestitev razširitve za posamezni brskalnik in že imamo dostop do vseh shranjenih gesel. LastPass v šifrirani obliki shranjuje vsa naša gesla, dostop do njih pa imamo le sami ob vpisu glavnega gesla. Na ta način lahko poenostavimo uporabljanje z gesli, saj si ni treba zapomniti gesla za vsako stran posebej, niti nismo v skušnjavi uporabiti kakšno staro geslo. LastPass nam dejansko pomaga tudi pri izmišljanju gesel, saj ima algoritem za generiranje močnih gesel.

Njegova uporaba je brezplačna, verzija Premium pa stane 12...

33 komentarjev