»

Teorija brezžičnih omrežij

Digit Life - Danes je sicer sobota, samo občutek imam, da je nedelja. Najbolj k temu pripomore splošni vtis na novičarskih straneh, ki ne dajejo prav nobenega pametnega pisanja.

Kljub temu vas na Slo-techu razvajamo, in gremo za vas do konca, če je potrebno. Tako sem danes našel en zanimiv članek, kjer avtor razloži teorijo delovanja brezžičnih omrežij, njihovo tehnično podlago in prihodnost. To in še več tukaj.

0 komentarjev

VIA objavila oktobrske rezultate

AnandTech - Tajvanski gigant, največji izdelovalec čipovij, podjetje VIA je danes objavilo oktobrske mesečne rezultate. Prihodki od prodaje so znašali 73 milijonov ameriških dolarjev, kar je skoraj 20 odstotno povečanje glede na septembrsko prodajo (60 milijonov), so sporočili. V lanskem letu je podjetje enak čas pridelalo 88 milijonov dolarjev, kar znaša za slabih 30 odstotkov več. Več informacij na tem naslovu.

0 komentarjev

ASUS V9280S

t - break - nVidia je že pred časom obljubila grafične kartice s podporo novemu AGP 8x vodilu, pred nedavnim pa so to tudi uresničili z izdajo novih različic GeForce4 grafičnih kartic. Danes si lahko ogledate test Asusove V9280S, kot so poimenovali svojo umetnino na NV28 čipu (za nepoučene: GeForce4 Ti4200 z 8x [:D]). Na T-Breaku so ji prisodili oceno prav dobro (87%), kar pomeni da so bili z njo kar zadovoljni.

0 komentarjev

Xoxide LL60

Tweak Town - Daleč so že časi, ko je bilo ohišje bolj kot ne nebistven del naših računalnikov. Navijanje je prineslo nesluteno segrevanje računalniških komponent in dobro prevetreno ter zasnovano ohišje je ključnega pomena za dobro navit računalnik. Pa še lepo more izgledati, kajne. [;)]

Na TweakTown so si danes še eno izmed serijsko lepo oblikovanih ohišij, ki nosi ime Xoxide LL60. Če vas zanima, kaj je na tem ohišju tako posebnega, da si je prislužilo 9.5 točk (od 10), klik!

1 komentar

SiSovi rezultati Q3

X-Bit Labs - Tretje četrtletje se je že zdavnaj končalo, tako da smo že dodobra zakorakali v zadnje letošnje četrtletje, a poslovni rezultati podjetji v tretjem četrtletju še prihajajo. Tokrat je na vrsti tajvanski gigant, proizvajalec čipov, podjetje Sillicon Integrated System Corporation oz. krajše SiS. Pa poglejmo.

Celotni dohodki so tako znašali 117 milijonov dolarjev, kar je za 27% več kot v drugem četrtletju in kar 73% več kot v enakem obdobju lani. SiS je tako v prvih treh četrtinah letošnjega leta ustvaril za 312 milijonov dolarjev dohodkov. Podjetje je v tem četrtletju prodalo okrog 6.5 milijonov kosov čipovji, kar jim je prineslo 23 milijonov dolarjev izgube. Originalen članek in podrobnejše informacije na tem naslovu.

0 komentarjev

Soltekova nForce2 plata

X-Bit Labs - Osnovne plošče, temelječe na nForce2 čipovju, počasi kapljajo na trg. Tako se je svoj piskerček odločilo pristaviti tudi podjetje Soltek, ki kani na trg v prihodnosti poslati dve plošči, poimenovani SL-75FRN in 75FRN-R. In kaj ponujata? Tukaj je spisek:
  • podpora Socket A Athlonom XP z 100/133/166 MHz vodilom
  • nVidia nForce2 SPP čipovje, vključujoč MCP I/O kontroler
  • 3 DIMM razširitvena mesta za do 3 GB PC2100, PC2700 ali kar DDR400 RAMa. Seveda zadeva podpira dvokanalno konfiguracijo, vendar je za to treba imet dva identična modula
  • 5 PCI ter ena AGP 8x reža
  • dvokanalni ATA 33/66/100/133 kontroler; plošča 75FRN-R ima še Promiseov Serial ATA - 150/ATA133 RAID kontroler z dvema Serial ATA in enim ATA133 konektorjem
  • 6 USB 2.0 priključkov
  • šestkanalna AC'97 integrirana zvočna kartica
  • za navijalce med nami so nastavitve za napetost jedra, RAMa in AGPja, ter seveda nastavitve hitrosti vodila in množilnika
Jah, manjka nekaj stvari, ki jih utegne kdo pogrešati - recimo OgnjenaŽica (IEEE1394),...

0 komentarjev