»

Hekanje volitev?

Slashdot - Robert F. Kennedy je na Rolling Stone lansko leto objavil članek, kjer je podrobno analiziral napake na ameriških predsedniških volitvah leta 2004. V članku dokazuje, da so bile volitve ukradene, po natančnem branju pa je žal treba priznati, da so številni argumenti res prepričljivi.

Tokrat pa sledi nadaljevanje, v katerem se isti avtor sprašuje, če bodo prihodnje predsedniške volitve pohekane.

Kennedy v tokratnem članku opisuje kako je proizvajalec volilnih naprav Diebold prevzel izvajanje celotnih volitev v zvezni državi Georgiji in to brez nadzora državnih uradnikov. Zaradi "časovne stiske" je namreč podjetje izvedlo vse od namestitve, vzdrževanja in upravljanja sistemov, izobraževanja volilnih uradnikov ter štetja glasov. Še več. Kennedy navaja pričanje nekega zaposlenega v Dieboldu, ki je videl, kako je eden izmed direktorjev Diebolda na volilne naprave namestil neavtoriziran varnostni popravek (ang. patch). Direktor mu je o tem dogodku prepovedal govoriti s predstavniki...

44 komentarjev

FairUse4WM ponovno udaril

Schneier.com - Kot smo že poročali, se je avgusta na internetu pojavil program FairUse4WM s katerim je možno z datotek .wma sleči DRM, ki onemogoča kopiranje in pretvorbo v druge formate.

V odgovor je Microsoft izdal popravek, ki je slačenje onemogočil, avtorji FairUseWM pa so izdali različico 1.2, ki je slačenje ponovno omogočila. Microsoft je ponovno izdal popravek, a kot kaže se avtorjem FairUseWM oblečene multimedijske datoteke ne zdijo dovolj seksi, zato so jih ponovno slekli. Tokrat z različico FairUse4WM <b>1.3</b>.

Kdo se bo torej prvi naveličal predigre? Pri Microsoftu se trudijo ostati v dominantnem položaju, zato so proti neznanim avtorjem slačilnega programa že vložili tožbo.

Očitno bodo morali avtorji FairUseWM odslej na internetu redno uporabljati zaščito...

22 komentarjev

Debian namerava preimenovati Firefox

InternetNews - Linux distribucija Debian, ki je že od nekdaj ena od bolj striktnih pri zagotavljanju svobode in odprtosti kode, je prišla navzkriž z Mozillo. Do sedaj je Debian samo izpuščal Firefox-ov logotip, po novem pa bo moral spremeniti tudi ime. Prvi problem je, da Mozilla ne dovoli uporabe imena Firefox brez logotipa, drugi pa, da zaradi zagotavljanja kakovosti brskalnika Mozilla, ne dovoli uporabe imena, v kolikor se sprememb predhodno ne pošlje njim v pregled.

To nekatere distribucije že počnejo, Debian pa se je odločil, da tovrstno ravnanje zaradi količine napak v Firefoxu ne bi bilo smiselno. Zato bodo raje spremenili ime, tako da bodo še naprej odpravljali napake in distribuirali svojo, popravljeno različico.

Izvorna novica.

17 komentarjev