»

Half Life II izvorna koda

Slashdot - Pred nekaj urami je v igričarsko sceno udarila novica, da po spletu kroži izvorna koda težko pričakovane igre Half Life II. Reakcija ljudstva je bila pričakovana. Večina se je takoj obrnila na njihov najljubši izvor nelegalnih vsebin in si poizkusilo zagotoviti kopijo. Marsikomu je uspelo in tako so se znašli pred približno 100 MB izvorne kode.

Večina od nas jasno ni programerjev, vsaj tako dobrih, da bi si lahko kakorkoli pomagali s tem oz. vsaj potrdili pristnost celotnega skupka datotek, so pa to analizirali vsebino drugi namesto nas in ugotovili sledeče:
  • Koda je najverjetneje pristna in od zadnje spremembe je pretekel približno en mesec;
  • koda med drugim obsega fizikalni model in...

21 komentarjev

Vabljeni na 1. Slo-tech pesniški slem

Slo-Tech - Napovedovalo se je že dolgo časa. Priprave so potekale noč in dan. Sedaj je pred vrati. Jutri se bo namreč zgodil 1. pesniški slem na Slo-techu. Ne veste, kaj je to? Berite dalje!

Kot smo z veseljem ugotovili skrbniki Slo-techa, ste uporabniki tudi pesniško razpoloženi, in v želji, da bi dodali ščepec napetosti, je nastal pesniški slem. V njem lahko sodelujete vsi uporabniki, tako da v tej temi, od petka od 7.00 do nedelje, ob isti uri, objavite svojo pesem.

Zmagovalca boste spet določili sami, in sicer z glasovanjem, ki bi potekalo od nedelje do torka zjutraj. V primeru, da obiskovalci ne boste enotni, kar pomeni, da bo razlika med prvouvrščenima manj kot pet glasiov, bo zmagovalca določilo stroga tričlanska komisija.

Vse nadaljnje informacije in smernice najdete tukaj. Vljudno vabljeni!

16 komentarjev

Nekaj novega programja

Warp2Search - Jesen je spet poživila računalniške kroge, tako se je na spletu pojavilo tudi nekaj novih različic znane programske opreme.

Izšla je verzija 2004 priljubljenega diagnostičnega programa SiSoft SANDRA, ki še naprej ostaja dostopna kot okrnjena brezplačna ter plačljiva različica. Vsakemu svoje.

Pri Aheadu so izdali novo verzijo znane šestice Nera Burning ROM, katerega prejšnjo različico je za peko uporabljal skorajda slehernik, medtem ko šestica uporabnikov ni preveč impresionirala. Menda naj bi 6.0.0.19 šestici prinesla zasluženo slavo.

Brezplačni program za izživljanje nad videom VirtualDUB je ugledal že različico 1.5.5, za kateri nam avtor obljublja nemalo izboljšav.

Luč sveta pa je ugledala tudi 0.8.2055 inačica spletnega brskalnika, MyIE2.

1 komentar

Japonski superračunalnik napoveduje vremenske ujme

Računalniška simulacija

vir: BBC
BBC - Največji superračunalnik, ki je sicer lociran na Japonskem, te dni predstavljajo strokovnjakom na tridnevnem simpoziju o podnebju v Cambridgeu v Veliki Britaniji, poroča BBC.

Superračunalnik, ki deluje že od marca 2002, je najzmogljivejši na svetu, uporabljajo pa ga za napovedovanje orkanov, vročinskih valov in podobnih vremenskih nevšečnosti. Zavzema površino kar štirih igrišč za tenis, znanstveniki pa pravijo, da bomo lahko z več podobnimi napravami uvedli natančnejša predvidevanja vremenskih pojavov in zaščite pred njimi.

6 komentarjev

VIA uspešna

X-Bit Labs - Tajvanski gigant VIA je včeraj objavil poslovne rezultate za pretekli mesec, po katerih sodeč se še vedno zelo dobro držijo.

Prihodki od prodaje so znašali 60,8 milijona dolarjev, kar je za dobrih 14 odstotkov več kot letošnjega avgusta in slabe tri odstotke manj kot v enakem obdobju lani. V celotnem tretjem kvartalu so tako prihodki presegli mejo 163 milijonov, kar je za 36,2 odstotka več kot v drugem letošnjem četrtletju. Še klik.

0 komentarjev