»

Forum

Slo-Tech - Vsi, ki vam je vojna Intel:AMD še vedno zelo zabavna ter aktualna, hitro kliknite semle ter preberite brez dvoma najzanimivejšo temo danes, kjer se krešejo mnenja o tem, ali je AMD res postal le marketinško-papirnato podjetje. Se Intelu nasmiha preobrat? Bodo Hammerji za en Falus™? Sploh veste, da je prepad med najhitrejšim dobavljivim AMDjevim Athlonom XP ter Pentiumom 4 že kar en cel gigaherc? Klik!

4 komentarji

Naj drugi sesajo namesto vas!

Slo-Tech - Sicer novička ni ravno strogo računalniška, je pa omembe vredna, saj konec koncev stvarca ne bi bila tako pametna brez kakšnega vgrajenega mini abaka™. Podjetje Electrolux je predstavilo nov sesalnik imenovan Trilobite, ki na mesto vas posesa celotno stanovanje (abaka se pa pa vseeno ne more lotiti, heh [;)]). Žvau je prva te vrste na svetu, ki zmore postoriti vse popolnoma sama in ne boste verjeli, tega ljubljenčka si lahko omislite tudi v naši kokoški. Za ceno, ki znaša preko 320 tolarskih tisočakov, ga (na vrvici) lahko odpeljete tudi vi. Stvarca za delovanje uporablja LCD zaslon, premika pa se s pomočjo "sonarja" - več mikrofonov, ki zaznavajo frekvenco, premore pa tudi NiMH baterijo. Jaz pa pravim: za ta denar kupim raje 10 dobrih starih metel, lastnoprstno pospravim bajto in si grem kupit mašino. Solidno mašino. Klik!

10 komentarjev

Specifikacije Abitove nForce2 plošče

OC Workbench - Kljub izidu čipovja nForce2, osnovnih plošč temelječih na njem še ni (z izjemo Gigabyta), se pa že pojavljajo napovedi ter špekulacije o ploščah na tem veznem naboru. Abit je predstavil specifikacije svoje osnovne plošče, ki se bo imenovala NV7-8x. Plošča bo imela vgrajene SATA, ATA133, LAN, USB2 ter Firewire 1394 tehnologije, podpirala bo do dve palčki DDR400 ali 3 palčke DDR333 pomnilnika, 6-kanalen zvok in še mnoge druge dobrote. Slin!

2 komentarja

Dell se vrača v črno

The inquirer - Kljub temu, da vsi informacijski tehnologiji napoveduje izgube in recesijo, še obstajajo podjetja, ki temu kljubujejo.

Tako sem danes na Inquirerju našel podatek, da naj bi Dell v tretjem kvartalu imel za 9,1 milijarde ameriških dolarjev prometa, kar je 200 milijonov več, kot so napovedoval analitiki. To še niti ni tako pomemben podatek, bolj je zanimivo to, da jim je uspelo zmanjšati stroške poslovanja za celo milijardo US$, in to brez odpuščanja. Celotna prodaja je od Q2 zrasla kar za 22%. Razliko je prinesla racionalizacija poslovanja in lastna mreža prodaje.

V primerjavi s HP-jem (ki mimogrede planira velika odpuščanja), ki je zelo odvisen od posrednikov, lahko Dell svojo dejavnost izvaja bolj svobodno. Temna plat vsega pa je, da nameravajo del proizvodnje seliti na Daljni vzhod. Še en made in China, očitno...

Podrobnejši opis pa najdete tukaj. Za razliko od prve objave ima ta zgolj več številk.

0 komentarjev

Nova Nokiina Bluetooth slušalka

Infosync - Nokia je izdelala nov set za prostoročno telefoniranje, ki temelji na standardu Bluetooth. HDW-2 tehta 25 gramov, baterija pa zdrži 3 ure pogovora in 60 ur pripravljenosti. Baterija je vrste nikelj-metal hidridna, jo je mogoče zamenjati, celotna polnitev pa traja uro in četrt. Set se lahko "spari" z 8 napravami naenkrat, lahko pa ga uporabljamo z napravami, ki podpirajo Bluetooth 1.1 standard. Klik za novico ter klik za uradno najavo.

3 komentarji

Palm OS 5 dlančnik

več strani - Sony je danes predstavil Clie NX serijo dlančnikov, ki bodo poganjali nov Palmov operacijski sistem. Vsebovali bodo 200 MHz procesor, 320x480 TFT ekran, 16 MB pomnilnika in prav tako 16 MB ROMa, možnost za brezžično povezavo, "luknjo" za Memory Stick, snemalnik glasu in MP3 predvajalnik. Predstavili so modela NX 70 in NX 60, razlika med njima je le v tem, da ima NX 70 vgrajeno kamero, ki je zmožna zajemati filmčke v MPEG 4 formatu in slike v ločljivosti 640x480 točk. Vključena je še Sonyeva programska oprema z veliko koristnimi aplikacijami.

Glede na specifikacije izgledata dlančnika kot solidna, veliko pa je odvisno tudi od novega operacijskega sistema, videti pa bomo morali tudi vzdržljivost baterije. Klik ter klik!

0 komentarjev

Prvi primerki z i845PE

več strani - Intel je za 7. oktober najavil uradno predstavitev novega čipovja za svoje Pentium 4 procesorje, ki se imenuje i845PE. Kot je že v navadi, so proizvajalci matičnih plošč vezja dobili že pred tem datumom, da bodo na dan predstavitve že imeli pripravljeno zalogo teh plošč. Gigabyte je storil podobno potezo, kot jo je ob predstavitvi KT400 plošče, saj je tudi tokrat že nekaj dni pred uradno predstavitvijo, izdal matično ploščo na tem naboru. Nova Gigabytka se imenuje 8PE667 Ultra, podpira pa DDR RAM, ima podporo za RAID, LAN, zvočno kartico in ostale dobrote, ki smo jih od Gigabyta že vajeni. Za vse neučakance še test, samo v primeru da dobro razumete poljsko, če pa je vaše znanje tujih jezikov omejeno na angleščino, odklikajte sem ali pa sem.

0 komentarjev

Iomega ZIP s 750 MB

EverythingUSB - Iomega je pred dobrimi štirinajstimi dnevi izdala naslednika svojega legendarnega ZIP pogona, imenovanega Iomega Zip 750MB USB 2.0 External. Že samo ime nam daje vedeti, da nove ZIP diskete zdržijo tričetrt gigabajta, ter da se enota priključi na računalnik po standardu USB2, kar nam obljublja visoke hitrosti. Če je temu res tako, so se želeli prepričati na EverythingUSB, kjer so omenjeno napravo preučili.

Kljub temu, da niso našli posebnih slabosti, uporabnost te zadeve vsekakor pod vprašaj postavlja visoka cena medija, ki znaša 15 dolarjev (CD-R nosilec na primer stane manj kot dolar) ter slaba združljivost, ki se CD-RW ploščki ne more primerjati. Kakorkoli že, če koga zanimajo detajlne informacije o napravi, klik!

3 komentarji

Radeon 9700 Pro - stoprvič

Guru 3D - ATIjev Radeon 9700 je nedvomno najboljša ter najbolj popularna kartica trenutno, o čemer zgovorno priča nešteto testov na internetu, ter še vedno nastajajoči novi. Na Guru3D so spisali obiširen test, v pravem pomenu besede obširen, saj zazvema kar šestnajst strani, omenjene Herculesove izvedbe Radeona. In kaj so odkrili novega? Praktično nič, Radeon je še zmerom car med grafikuljami™.[;)]

2 komentarja

Epox 4SDA5+

Hardware Test - Tudi Epox je izdal svojo osnovno ploščo na SiSovem čipovju 648 za Pentiume 4. Na Hardware Test.dk so si ogledali najprej shemo ter osnovne značilnosti tega SiSovega nabora vezij, nato pa pretestirali še matično ploščo, ki bazira na njem - Epox 4SDA5+ - in bili z njo izjemno zadovoljni. V kolikor vas mika nova plošča za vašega P4 ljubljenca, ali pa samo v informativne namene, klik za branje.

Dodatek: Enako osnovno ploščo so si ogledali tudi na TweakTown.

0 komentarjev

Izpad

Slo-Tech - Danes smo ponovno nazaj na SMP sistemu, tako da bi stran morala delovati hitreje. Zaradi izpada, ki je posledica nepričakovanih komplikacij ob zamenjavi, se opravičujemo. Zahvala gre pa zagotovo tudi podjetju RedRat Store, ki nam je ta mesec in pol, ko je bila SMP plošča na popravilu, dostavilo zgleden nadomestek. Hvala!

10 komentarjev