»

Nič več prenosnikov na letalih?

The Register - Ne dvomim, da na medcelinskih poletih radi letite v poslovnem razredu, in temu primerno se tudi oborožite s svojimi prenosniki za preganjanje dolgega časa. Če gre verjeti raziskavam, katerih povzetek so naredili na Registru, lahko uporaba dotičnih računalnikov ogroža vašo varnost, da ne omenjamo niti ostalih potnikov in ljudi na letališčih.
Posebej nevarni naj bi bili prenosniki, ki imajo podporo UWB, torej širokopasovnim povezavam. Sodeč po testih, ki jih je objavil Times, so testiranja na Boeingovih modelih 737 in 747 (torej, najbolj uporabljanih modelih na srednjih in dolgih razdaljah), pokazali napačno delovanje sistemov za preprečevanje trkov v zraku in pristajalnih sistemov.
Sicer večina prenosnikov še nima UWB podpore, samo kakor navajajo, osebje nima ravno diplom računalniških smeri, tako da obstaja nevarnost prepovedi vseh prenosnikov na letalih. Smola, kajne?

Še sreča, da moj laptop nima UWB podpore, in da ne letim ravno vsak dan.....

1 komentar

.recenzija Nova

Slo-Tech - .ponoviti kanim ne izkušnje tele :zagotavljam vam Nekaj

!Klik .nedobesedno in Dobesedno .kazalca urinega smeri nasprotni v sneman ,neklišejsko kako o ,je ki - Memento film ogledal je si ,recenzent gorostasi naš ,DJSergioDr .kratek bom zato ,muka je makroja učinkovitega enega uporabe brez tegale pisanje ,Okej

12 komentarjev

Kitajska ne odobrava Googla

Slashdot - Kot lahko veste, je cenzura prisotna tudi v internetu. Uporabniki jo nekako še toleriramo, če nam preprečuje dostop do raznih pedofilskih ali podobnih strani, ki niso primerne in nikakor ne sodijo v internet, toda ravnanje kitajskih cenzorjev, vsaj po mojem mnenju, presega meje dobrega okusa. Po poročanju Slashdota, naj bi bila kitajska cenzura precej stroga, a Kitajci so vseeno mislili, da se bo vse skupaj malce umirilo, saj so lahko kitajski uporabniki končno dostopali do novic na CNN, čeprav do nekaterih člankov še vedno niso imeli dostopa. Seveda tudi Kitajci radi kaj poiščejo po internetu z uporabo raznih spletnih iskalnikov - recimo Googla. Po poročanju naj bil Google kot iskalnik na Kitajskem vedno bolj popularen, zato je bil Kitajcem onemogočen dostop tudi do njega. Zakaj? Kaj vse se je motalo v glavah kitajskih cenzorjev najbrž ne bomo nikoli izvedeli, toda nekateri menijo, da je bil Google onemogočen zaradi tega, ker naj bi si lahko Kitajci ogledali cenzurirane strani...

7 komentarjev

Glejte Star Wars in vozite vozila iz istoimenskega filma

eBay - Da je Amerika država čudakov in vseh vrst odpuljencev, ki bi radi kar najbolje izstopali iz povprečja, je najbrž že vsem jasno. Če pa za to še niste slišali, pa si kdaj malce oglejte razne spletne dražbe. Na primer kar eBay, kjer se je nedavno znašel model, ki prodaja svojega jeklenega konjička, predelanega v vozilo, kakršnega smo lahko videli v enem izmed filmov Star Wars. Kaj moremo, sto ljudi, sto čudi [:D].

7 komentarjev

Athloni na 333 MHz vodilu - več podatkov

The inquirer - Med brskanjem po The Inquirerju sem naletel tudi na to zanimivo novico, ki malce bolj obravnava prihodnje AMD-jeve Athlone, ki bodo po novem delovali na 333 MHz (166 MHz DDR) vodilu. Procesorji s hitrejšim vodilom naj bi bili po poročanju AMD-ja kanček hitrejši od različic na počasnejšem vodilu, tako v igrah, kot tudi v ostalih programih. Procesorji s hitrejšim vodilom naj bi nemoteno delovali tako na KT333, kot tudi na naborih KT400 in KM400. Novo vodilo pa ne bo edina novost prihajajočih Athlonov, saj bosta različici 2800+ in 3000+ vsebovali tudi 512KB L2 predpomnilnika (jedro Barton). Kako se bodo novi Athloni obnesli v praksi, pa bomo lahko videli že 7. oktobra, ko bo na prodajne police prispela različica 2700+.

4 komentarji

DirectX 9 zamuja

The inquirer - Kot kaže Microsoft še nekaj časa ne bo lansiral težko pričakovanega DirectX 9. Kot poroča The Inquirer, je trenutno že na voljo različica Beta 2, ki pa ima kar precej "pravnih" omejitev, zato mnogi z njo ne morejo početi ravno kar jim srce poželi, ATi pa prav tako ne more ponuditi DX 9 gonilnikov za svoje Radeone 9700. In kdaj naj bi bila končna različica nared? Po predvidevanjih najbrž novembra, vendar pa to ne pomeni, da bodo lahko izbranci že v naslednjih mesecih lahko uživali v vseh dobrotah, ki jih prinaša dolgo pričakovani API. Ker se mora igričarska industrija privaditi na nove funkcije, lahko naslove, ki bodo izkoriščali funkcije prej omenjenega API-ja, pričakujemo šele okrog božiča leta 2003. Sicer pa naj bi Microsoft že spomladi izdal DirectX 9.1.

1 komentar

Applov OS X na PCjih

The Register - Po poročanju The Registra naj bi obstjal OS X -- Maklar -- ki deluje na x86 mašinah. To različico naj bi posodabljali vzporedno z Mac različicami, zato je x86 različica že opremljena z vsemi funkcijami OS X 10.2 (Jagwyre). Vendar pa ni verjetno, da bi Apple tak OS izdal, saj bi to verjetno pomenilo ogromen padec prodaje strojne opreme. Obstaja pa možnost, da bi uvedel podobno vrsto registracije kot Windows XP, le da bi bila težja oz. 'nemogoča' za crackanje, saj bi bilo ključev več in bi se sproti obnavljali s serverja: tako bi lahko še vedno istočasno razvijali x86 verzijo ter preprečevali zunanjo uporabo običajnih PCjih. Najbolj verjetno pa ima Apple x86 OS X kot rezervni načrt, če bi njihova dosedanja strategija začela propadati. Klik!

Jaz bi bil zelo vesel, če bi lahko OS X poganjal na svojem PCju -- pa tudi, če bi moral kupiti original. To pa se verjetno še ne bo zgodilo, zato bom ostal pri sojem hroščatem -- vendar poceni -- Windows XP PCju. ...

10 komentarjev

Email, Fax, Mobilni telefon.

The Register - O emajliranem spamu govorimo, o faksiranem smo govorili, o mobilnem mesnem zajtrku pa bo teklo olje zdajle.

Japonci -- ter 'multimedijski' DoCoMo -- se spopadajo z zanimivo obliko oglaševanja: Zlikovci oz. njihovi ZliAbaki™ na slepo kličejo telefonske številke mobilnega omrežja ter 'odložijo' po prvem pisku. Če uporabnik tako 'zgrešen klic' kliče nazaj, se oglasi reklama ... uporabnika pa čez čas preseneti visok račun svojega ljubega mobilnega operaterja, saj so te številke ustreznice slovenskih 090 [:D]. Rin..!

DoCoMo že napoveduje povračilne ukrepe, začenši s softverom za telefone. Ti tako klicev, krajših od dveh zvonjenj ne bodo pokazali oz. ne bodo zvonili; prav tako pa bo prikazan čas zvonjenja, da bo uporabnik lahko presodil o kredibilnosti™ klica.

2 komentarja