»

Nvidiine konzole Shield Tablet zaradi baterije na vpoklic

Slo-Tech - Nvidia je najavila vpoklic igralne konzole Shield Tablet, ki jo je izdala lani julija. Vpoklicane so konzole, prodane med julijem 2014 in julijem 2015, torej kratko malo ves čas prodaje. Problematična je baterija, ki se lahko pregreje, uniči konzolo in poškoduje uporabnika.

Uporabnike prosijo, naj na konzolo namestijo zadnjo verzijo sistema Android, nato pa v nastavitvah preverijo tip baterije v napravi. Problematičen je tip Y01, medtem ko je B01 brezhiben. Konzole z baterijami Y01 bo Nvidia brezplačno zamenjala - po ocenah naj bi bilo takšnih okrog 100.000. Nvidia igralce še opozarja, da bo nova konzola, ki jo bodo dobilo kot zamenjavo, tovarniško ponastavljena, torej potrebujejo varnostno kopijo.

4 komentarji

Facebook izdelal prvo brezpilotno letalo za internetno povezljivost

Facebook - Facebook je dokončal izdelavo prvega primerka brezpilotnega letala, s katerimi namerava v prihodnosti z višine 20-30 kilometrov zagotavljati dostop do interneta v krajih brez žične povezljivosti. O projektu so javnost prvikrat izčrpneje informirali lani septembra, sedaj pa so pokazali nekaj fotografij in tehnične specifikacije gotovega primerka. Prve preizkusne lete načrtujejo že letos.

Letalo so poimenovali Aquila in je sestavljeno v Veliki Britaniji. Izdelano je iz ogljikovih vlaken, da je čim lažje in trdnejše. Na višini 20-30 kilometrov je atmosfera le še nekaj odstotkov tiste ob površju, zato je tudi vzgona bistveno manj. Aquila ima dolga krila, ki merijo okrog 35 metrov (podobno kot Boeing 737), obenem pa tehta vsega 450 kilogramov. Krila opravljajo...

22 komentarjev

NSA: Več kot 600 napadov kitajskih vladnih hekerjev v zadnjih petih letih

NBC - V javnost je pricurljajo tajno poročilo ameriške NSA o napadih kitajskih vladnih hekerjev na ameriške tarče v zadnjih petih letih. V tem času so napadi več kot 600 ameriških podjetij, organizacij in državnih služb, je zapisano v poročilu, ki ga je prvi pridobil NBC. Med tarčami so tudi velikani, kot so Google, ameriška vojska in Lockheed Martin. Zemljevid napadov kaže, da so bili usmerjeni proti tarčam po celotni ZDA in da niso posebej koncentrirani na nobenem področju. Največkrat je bila tarča sicer zvezna država Kalifornija.

Viri v NSA so za NBC povedali, da gre material, ki ga je Agencija pripravila februarja 2014 in zajema obdobje od leta 2009. Predvidevati moremo, da so se...

22 komentarjev