»

Mogočni mišek na pohodu

jabuk.net - Apple nas pogosto rad preseneti in danes je spet eden od tistih dni, ko se zdi, da je pekel zmrznil. Apple je namreč danes predstavil miš imenovano Mighty Mouse (mogočna miš), ki ima, ne le dva gumba za levi in desni klik, temveč tudi, novo kroglico na vrhu ob kateri se zdijo koleščki na ostalih miškah zastareli. In to še ni vse... [:)] Če jo stisnete ob strani s tem aktivirate Dashboard (ob pogoju, da imate OS X 10.4 Tiger), gumbe pa lahko tudi preprogramirate, da izvedejo funkcijo katero želite. Poleg tega, da deluje na OS Xu, kot USB miš brez problema funkcionira tudi v Windows okolju. Najbolje, da se na dolgo in široko seznanite z Mogočnim miškom!Poleg tega bo miš zadovoljila tudi oboževalce Vojne zvezd, saj jo Apple oglašuje kot miš z "force sensing" tehnologijo. Naj bo sila z njo!

109 komentarjev

Nov članek: Zanimivo "strežniško" ohišje

Slo-Tech - Dva tedna po tem, ko smo vzpostavili premirje med Windows in Linux omrežjem s pomočjo Sambe, imamo za vas pripravljen nov članek. Jure Osolnik je namreč opisal mukotrpni proces izdelave lastnega strežniškega ohišja. Z golimi rokami je krivil aluminij, se boril s hudobno tipkovnico, barval komponente in rešil princeso pred zlobnim ..., ahem. Kakorkoli že - preberite celoten članek in spoznajte, kako elegantna je lahko navadna siva škatla.

44 komentarjev

MSN Virtual Earth

Slo-Tech - Pred dnevi je Microsoft širši javnosti ponudil MSN Virtual Earth, ki je trenutno v beta fazi.

Gre za servis, ki vam ponuja brskanje po karti celega sveta. Tako lahko iščete določene ulice v državi, pomaga vam pri izbiri poti med dvema točkama in podobno. Samo premikanje po zemljevidu v celoti poteka z miško ali s smernimi tipkami. Prav tako lahko uporabimo kolešček miške ali tipki + in - za spreminjanje zooma.

Trenutni pogled na karto si je možno shraniti, ter ga kasneje uporabiti. Kar nam olajša vrnitev na predhodno pozicijo in pogled, parv tako lahko to povezavo pošljemo prijatelju preko elektronske pošte. Primer takšne povezave izgleda nekako takole.
Zanimiva, a hkrati uporabna je funkcija, ki vam na podlagi IP številke pokaže, kje se nahajate.

31 komentarjev