»

Blagovne znamke

Linux Today - Verjetno ste danes na Studio City poslušali štorijo o 'Toywar' med Etoy vs. Etoys inc. za domeno etoy.com. K sreči je takrat zmagala zdrava pamet (in odvetniki, ki so mastno zaslužili), zato korporacijski umetniki še vedno držijo domeno www.etoy.com.
A bitke za blagovne znamke očitno še niso končane. Tokrat napada Adobe. Adobe grozi namizju KDE zaradi njihovega programa Killustrator, ki naj bi kršil Adobovo blagovno znamko. Ali to počnejo zato, ker se bojijo, da jih utegne Killustrator ogroziti ali zato ker so preprosto zlobni, ali pa mogoče konspirirajo z majhnim mehkim ob splošni ofenzivi na prosto programje, pa bo treba še ugotoviti.
Update: še link na Slashdotovo poročanje o tem.

3 komentarji

Spet en ogled tovarne

vir: Guru 3D
Guru 3D - Potem, ko smo že videli tajvanski ABIT in VIO, je tu še en sprehod po tovorani. Tokrat evropski. Tu si lahko ogledamo Creative tovarnico na Irskem. Gre le za pakirnico in preizkuševalnico Creative grafičnih kartic, zvočnih kartic, DVD-ROM-ov,... Ne gre za članek ali intervju, ampak za foto sprehod po tovarni(ci).

1 komentar

Test Pentiuma4 1.8GHz

Hardware Unlimited - Intel viša frekvnco svojih procesorjev že skoraj vsak dan. Malo po tem, ko je izdal P4 1.7GHz, je že izšel njegov naslednik; P4 1.8GHz. Kaj je na njem novega? Razen za 100MHz višje frekvence...nič. Še vedno je izdelan v 0.18 mikronski tehnologiji in še vedno uporablja Socket 423 ležišče.
Ampak to je že stara novica. Nova je, da so P4 1.8 GHz stestirali tu.Ugotovili so, da je boljši od svojih predhodnikov (doh ) in da je od vseh 4-ic najboljši. Seveda pa ima veliko slabih točk. Glavna je seveda RDRAM, ki je še vedno veliko dražji od DDR SDRAM-a, katerega uporabljajo novi AMD-ji.

11 komentarjev