»

Telesni skenerji na ameriških letališčih neučinkoviti

ABC News - Telesni skenerji, ki so se na ameriških in drugih letališčih začeli uporabljati pred sedmimi leti, so zaradi svoje neučinkovitosti domala neuporabni, razkriva ABC, ki se sklicuje na interno poročilo ameriške TSA. Od 70 primerov so agentje NSCT v 67 primerih uspeli skozi telesne skenerje neopazno prenesti orožje ali razstreliva.

V preteklosti so telesni skenerji dvignili že veliko prahu, kjer so bili eni glavnih očitkov, da omogočajo neoviran pogled skozi obleko, zaradi česar so jih nekaj tudi umaknili in zamenjali. Da skenerji niso stoodstotni, je že znano. Že pred tremi leti smo poročali, kako je mogoče - in to so v ZDA že v praksi preizkusili - s spretno došitim stranskim žepom pretihotapiti kovinske predmete mimo skenerja.

Rdeče...

24 komentarjev

Novi Broadwelli z zmogljivejšo grafiko med čakanjem na novo družino

Intel - Intel je predstavil deset novih procesorjev, izmed katerih je polovica namenjenih namiznim računalnikom, polovica pa prenosnikom. Medtem ko vsi čakamo na arhitekturi Skylake in Cherry Trail, ki se odmikata proti koncu leta, je Intel na sejmu Computex na Tajvanu pokazal deseterico iz družine Broadwell, ki naj bi zapolnila nastalo vrzel. Novosti so zlasti na grafičnem delu procesorja.

Med namiznimi procesorji je najmočnejši i7-5775C za 365 dolarjev, ki bo imel štiri jedra (osem niti) s frekvenco 3,3 GHz, vgrajeno grafiko Iris Pro 6200, 6 MB tretjenivojskega predpomnilnika, vse skupaj z...

117 komentarjev

Ericsson preizkuša tehnologijo za 10-gigabiten 5G

Computerworld - Mobilna omrežja pete generacije (5G) so sicer še nekaj let oddaljena, saj niti 4G še ni razširjen po vsem svetu - tudi pri nas je pokritost bolj luknjičasta - a razvoj poteka že s polno paro. Ericsson že testira tehnologijo, ki obljublja hitrosti do 10 Gb/s in zelo nizke zakasnitve, so sporočili. Ob tem velja poudariti, da seveda Ericsson ni edini, ki se ukvarja s 5G. Delujoče prototipe imajo tudi na Japonskem, v finskih Nokii, Veliki Britaniji iv ZDA.

Na odprtem so že dosegli hitrosti 2 Gb/s, v svojem laboratoriju na Švedskem pa celo 5 Gb/s. Testiranje trenutno poteka s kombijem, ker je tehnologija še prevelika, da bi jo prenašali naokoli. Kombi se vozi po Stockholmu in preverja hitrost povezave.

Tako visoke hitrosti so dosegljive, ker uporabljajo MIMO...

9 komentarjev