»

Podjetje Media Defender napadlo legalen P2P tracker

Wired Blog - Prejšnji teden je podjetje MediaDefender, ki se ukvarja z zaščito avtorskih pravic na internetu in preganjanju P2P piratstva izvedlo DOS napad proti Torrent trackerju Revision3. Na njihovo smolo pa je bilo podjetje popolnoma legitimno, vsebina, ki jo ponujajo preko P2P (DiggNation show še nekaj podobnih oddaj) pa zakonita.

Podjetje, ki je upravljalo z Revision3 trackerjem je na svojem trackerju objavljalo izključno svojo (zakonito) vsebino, potem pa je pri eni izmed nadgradenj del trackerja pozabilo zapreti, P2P pirati pa so to pričeli zlorabljati in na tem delu objavljati torrent povezave do nezakonitih vsebin. Lastnik trackerja trdi, da je bil del trackerja pomotoma odprt samo pet tednov, predstavnik MediaDefenderja pa je izjavil, da so imeli tracker odprt "več let"

Podjetje MediaDefender je zato pričelo z zastrupljanjem P2P prometa in pošiljanjem lažnih torrent meta datotek. Ko so pri Revision3 trackerju nato odkrili napako in jo odpravili, pa je sistem MediaDefenderja zaznal...

23 komentarjev

Glasbeni video posnet z videonadzornimi kamerami

Slashdot - Nekateri ljudje videonadzor dojemajo kot nekaj, kar jim daje občutek varnosti, drugi opozarjajo, da se stopnja kriminala zaradi videonadzora ne zmanjšuje in nadzor dojemajo kot orodje Orwellovega Velikega Brata, nekateri pa videonazdor preprosto izkoristijo v svoj prid.

Tako je storila še neuveljavljena britanska glasbena skupina The Get Out Clause.

Ker so želeli posneti videospot, a niso imeli denarja za videokamere, so se postavili pred videonadzorne kamere na javnih mestih in na avtobusu in pred njimi odigrali svojo skladbo. Nato so preko zakona o dostopu do informacij javnega značaja (Freedom of Information Act) zahtevali kopije teh posnetkov in iz njih sestavili videospot.

Njihovi zahtevi po posnetkih je sicer ugodila samo okrog četrtina vseh podjetij, kljub temu pa je bilo ob dejstvu, da Velika Britanija velja za najbolj videonadzorovano državo na svetu, posnetega materiala dovolj za čisto spodoben video spot.

Ko boste torej naslednjič hoteli posneti kakšne "amaterske"...

10 komentarjev

Google razkril svoje drobovje

Google

CNet - Google je bil vedno nadvse skrivnostem o delovanju svojih strežnikov in ni nikdar razkril, kaj se nahaja v ozadju njihovih strežnikov, da vračajo rezultate, katerim zaupa nešteto uporabnikov.Izkazalo se je, da za njihovo črno magijo le ne stoji Chuck Norris ali katero drugo od mnogih magičnih bitij, pač pa (vsaj kar se tiče procesorjev, spomina in trdih diskov) povsem vsakdanja strežniška oprema. Precej drugačna slika pa se je razkrila, ko je Jeff Dean začel govoriti o Google-ovi mentaliteti o strežnikih in ravnanju z njimi.Če konvencionalni proizvajalci strežnikov vlagajo veliko denarja in energije v razvoj strežnikov, ki bi prestali neštete možne okvare, Google raje stavi na programsko opremo, ki lahko samodejno preživi napake in odpovedi strojne opreme, saj bi bilo zanašanje na strojno opremo preveč drago in...

16 komentarjev