»

Legalna reaktivacija MS Windows XP?

Overclockers Australia - Če si lastite originalno inačico Microsoftovega operacijskega sistema Windows XP, ste se zagotovo že srečali z aktiviranjem sistema. Težava nastane, da je treba izdelek ponovno aktivirati, če ste zamenjali velik del strojne opreme ali pa če ste se preprosto ponovno odločili namestiti OS na isto računalo. V slednjem primeru obstaja rešitev, ki vas reši ponovne aktivacije. Je popolnoma legalna in legitimna (vsaj tako avtor), vključuje pa kopiranje pravile datoteke (wpa.dbl) na prenosljiv medij ter po reinštalaciji nazaj. Toliko da veste :D.

3 komentarji

All our pr0n is belong to you

News.com.au - Danes se mi kar odvrača pisati novice, saj ne vem, če me folk še vedno nateguje ali ne. No, glede te novice presodite sami. Vojna med Izraelom in Palestino se je razširila že do te meje, da pride manipulacija medijev zelo prav - na tak ali pa drugačen način. Zgodilo se je namreč tole: Izraelske sile so v mestu Ramallah zasedle tri palestinske televizijske postaje ter začele na vseh treh prenašati nepretrgano izraelsko pornografsko vsebino. Četrti program v mestu Ramallah še ni bil prevzet, zato na edinem še "čistem" programu stalno vrtijo napis, da so za to podlo dejanje krive izraelske sile. Zanimiva je bila pa izjava neke babice: "Še dobro, da polovica Ramallaha nima elektrike..."

7 komentarjev

Novi ZZZ

ZZZ - Z enodnevno zamudo vam povem, da si pojdite ogledati novo izdajo speletno-futurističnega magazina ZZZ Online. Zakaj je tako pomembno, da bi moral članek naznaniti včeraj? I, zaradi prvega aprila, ane? ZZZ Online je v tokratni izdaji poln štosov, tako da ogled priporočam, saj boste dobili precej idej, s kakšnimi prvoaprilskimi novicami zaslepiti narod naslednje leto :D.

0 komentarjev

Izšel je Pentium 4 2400

Overclockers Australia - Kaj to pomeni? Da so vse velike svetovne spletne strani, ki se ukvarjajo s testiranjem strojne opreme, dobile od Intela dovoljenje, da objavijo test - tako to pač gre. Pa pojdimo, kot vsakič, po vrsti: Anandtech, The Tech Zone, Hexus.NET, HardCoreWare, Hot Hardware, Hardware Mania, TweakTown, HardOCP ter ComputerSource. Več kot petdeset tiskanih strani materiala kvalitetno in poučno branje :D. Na hitro obnovimo: Intelov novi paradni konj, Pentium 4 2400, ni arhitektonsko nobena inovacija, saj še vedno temelji na 0.13 mikronskem jedru Northwood na 478-nožičnem podnožju. Zunanja frekvenca je quad-pumped 400 MHz, kar mu omogoča, da dela s PC600 RDRAM, PC1600 DDR RAM in PC133 SDRAM pomnilniškimi moduli. Veselo na branje!

0 komentarjev

P4 2400 vs. XP2100+ (2400+)

Tom's Hardware - Vendar to ni običajen test strojne opreme, kot smo jih pri Tomu in pri vseh ostalih vajeni. Ta test obsega vse od zgradbe procesorja, katerega od njiju se da bolj navijati, zgradbo in hitrost pomnilnika, ki jih potrebujeta proceosorja, zgradbo osnovnih plošč za oba procesorja, razlike med čipovju, povrh si pa lahko ogledamo še obilico različnih testov (OpenGL, Direct3D, audio in video,...). Avtorju tudi spregovorijo nekaj besed na temo T-Breada proti Pentiumu 4, in še in še...

Kdo je zmagovalec? Preberite sami. Tudi če niste ravno odpuljenec na procesorje, boste v članku zagotovo prebrali še marsikatero drugo zanimivo stvar.

0 komentarjev