»

Crkot Morhpeusa: zarota?

Slo-Tech - Verjetno vas je nemalo, ki ste opazili, da Morpheus 'ne dela' več. Razlog temu naj bi bila nadgradnja omrežja KaZaA, katerega so pred prevzemom s strani mističnega podjetja Sharman Networks upravljali avtorji samega pogona FastTrack, ki poleg omenjenih omrežij poganja tudi Groksterja.

Zakaj je temu tako, pa ni ravno jasno. Ali zaradi lenobe programerjev Morpheusa, ki se niso zmigali ter izdali popravka; ali pa je ravno ta popravek omrežja oz. odjemalca KaZaA sporen, saj naj ne bi naredil nič drugega, kot spremenil ono besedilo o avtorskih pravicah ter -- blokiral dostop drugih odjemalcev? Kakorkoli, o tem so na The Register spisali novico, bralec model pa nas je opozoril na dotični članek.

6 komentarjev

Zanimivo industrijsko hlajenje

X-Bit Labs - Nekaj novic nazaj sem vam dal povezavo na test eVGAjinega GeForca4 MX 440. No, na x-bit labs-ih so opisali še nov način hlajenja grafičnih čipov z bolj naprednimi tehnologijami. Kratek povzetek:
- tehnologija "toplotne pipe" (cevi za pikolovce in tečneže): Hladilnik, ki pokriva tako grafični procesor kot pomnilnik je opremljen s tremi pipami, ki skrbijo za odvajanje toplote stran od čipov;
- bakrena rebra;
- hlajenje vseh pomnilniških mest (tako na spodnji kot na zgornji strani kartice);
- ventilator z dvojno...

0 komentarjev

800 megaherčni pomnilnik

X-Bit Labs - Samsung je zopet dokazal, da je vodilni v proizvodnji hitrih pomnilniških čipov. Po tem, ko je izdal 330MHz DDR pomnilnik, na katerem temeljijo skoraj vse GeForce4 grafične kartice, je danes izdal še 800 megaherčni (400MHz DDR) pomnilnik. Le-ta je 128megabiten in deluje pri 2.8V, zapakiran pa je v kvadratni obliki (13mm x 13mm).

1 komentar