»

Wikipedija kot orodje politične propagande

RTV Slovenija - Staro pravilo, da zgodovino pišejo zmagovalci, na Wikipediji dobi še zanimivejšo obliko. Sedanjost pišejo tisti, ki imajo motiv. Pogosto ponavljajoče se vprašanje o tej enciklopediji je relevantnost in zanesljivost njenih vsebin. Za najnovejši škandal(ček) je kot kaže poskrbel sam ameriški kongres, ki je, kot so ugotovili, spoliral preko tisoč prispevkov, predvsem biografije politikov in druge občutljive teme. Več o tem lahko preberete kje drugje kot na Wikipediji.

14 komentarjev

7800 GS AGP, tokrat uradno

GeForce 7800 GS AGP

Slo-Tech - Kljub temu, da matične plošče z AGP vodilom opazno izginjajo iz ponudbe proizvajalcev in trgovcev, veliko uporabnikov ne želi kupiti nove matične plošče samo za to, da bi lahko zamenjali ostarelo grafično kartico. Tega se seveda zavedajo tudi proizvajalci grafičnih kartic. Ker sta se oba vodilna proizvajalca grafičnih procesorjev že pred časom usmerila izključno v razvoj domorodnih PCIe procesorjev, so razvili posebno vezje, ki omogoča komunikacijo z AGP vodilom, čeprav na tiskanem vezju počiva GPU, namenjen PCIe vodilu.

Kot smo oni dan že obelodanili, so danes potekle pogodbe o nerazkritju (NDA) o zadnjem grafičnem čudu iz nVidiinega tabora, GeForce 7800 GS na vodilu AGP.Poglejmo si specifikacije. Jedro bije pri 375 MHZ in ima 16 Pixel cevovodov, pomnilnik vrste GDDR3 pa tiktaka s 600 MHz....

25 komentarjev