»

Zmagovalci leta 2013: Windows in Internet Explorer

Slo-Tech - Tako po izteku leta se spodobi pogledati, koliko odstotkov tržnega deleža so pridobili ali izgubili najpopularnejši operacijski sistemi in brskalniki. V prvi kategoriji že dlje časa vodi Microsoft in gre le za vprašanje hitrosti odmiranja starih verzij, pri brskalnikih pa je zgodba zelo zanimiva, saj je spet v vodstvu prav Microsoft.

V zadnjem letu je delež Windows ostal praktično nespremenjen, in sicer je z 91,6 odstotka padel na 90,7 odstotka. Nekoliko je pridobil Mac OS X, ki je dosegel 7,5 odstotka (na začetku 7,1 odstotka), medtem ko Linux vegetira okrog pol drugega odstotka. Procentualno mu je sicer uspela osupljiva 40-odstotna rast, a je še vedno pri skromnem 1,7 odstotku.

Razrez po verzijah je zanimivejši. Julija se je začela resnejša migracija z Windows XP, ki je leto začel pri 39 odstotkih in končal 10...

148 komentarjev

Vdor v Snapchat zaradi malomarnosti odtujil 4,6 milijona telefonskih številk

ZDNet - Vdor v Snapchat ni bil potegavščina, kot se je sprva špekuliralo, ampak je šlo za res. Neznani napadalci so pridobili uporabniška imena in telefonske številke 4,6 milijona uporabnikov Snapchata in jih (z zakritima zadnjima števkama) objavili na spletni strani SnapchatDB.info. Ali sta neka uporabniško ime in številka javno objavljena, je mogoče preveriti na strani Gibson Security, ki z vdorom ni povezana.

Snapchat je priljubljena aplikacija za pametne telefone, ki omogoča pošiljanje sporočil in slik, ki po 1-10 sekundah izpuhtijo s prejemnikovega telefona in Snapchatovih strežnikov. A aplikacija ni brez varnostnih lukenj. Raziskovalci iz Gibson Securityja so Snapchat več mesecev opozarjali, da ima njihova aplikacija ranljivosti, a se ni zgodilo nič. Ker ni preostalo drugega, so na...

15 komentarjev