»

Knowing Knoppix

Slashdot - Za vse, ki bi se želeli seznaniti s Knoppixom, live CD distribucijo Linuxa, je Phil Jones napisal 134-stranski priročnik o uporabi Knoppixa.

Kot je v odprtokodni skupnosti v navadi, je priročnik izdan pod GNU FDL licenco in je na voljo za brezplačen prenos v PDF pa tudi OpenOffice.org formatu.

Knoppix in priročnik Knowing Knoppix pa nista namenjena samo zagrizenim Linuxašem in tistim, ki bi se radi spoznali z Linuxom, pač pa tudi vsem uporabnikom operacijskega sistema Windows, ki jih je doletelo sesutje njihovega sistema. V priročniku si boste med drugim lahko prebrali kako s pomočjo Knoppixa "ozdraviti" svoj sesuti mlinček.

15 komentarjev

Satelitski posnetki tsunamija

Slashdot - Na DigitalGlobe so objavili serijo satelitskih slik, ki prikazujejo področja, ki jih je prizadel uničujoč tsunami pred vdorom vode in po njem.

Na Wikipediji pa so pripravili animirano sliko tsunamija, ki prikazuje širjenje morskih valov.

Morda ob številnih novoletnih zapravljanjih ne bi bilo odveč nakazati kakšnega tolarja tudi za žrtve tega dogodka. V Sloveniji pomoč zbirata tako Karitas kot Rdeči križ, tehnično usmerjeno bralstvo Slo-Techa pa se lahko posluži tudi humanitarnega nakazila s pomočjo SMS sporočila. Kako zadevo izvesti verjetno že veste, sicer pa si preberite na Mobitelovi domači strani.

17 komentarjev