»

Compaq EvoN1015v

Tom's Hardware - Torej, na Tom's Hardware so ponovno dobili novo komponento v mrcvarjenje. Pravzaprav so dobili v roke tokrat kar zaključeno celoto -- Compaqov prenosnik. Mrcino z imenom EvoN1015v poganja AMD AthlonXP 1800+, ki mu družbo dela 256 MB RAM ter 40 GB diska. Luštna stvarca, ki so jo pretestirali po dolgem in počez, pa vas v Ameriki olajša za poldrugi tisoč zelencev. Klik!

0 komentarjev

VIA predstavila poslovne rezultate

X-Bit Labs - Podjetje VIA Technologies je predstavilo svoje poslovne rezultate preteklega decembra ter celotnega lanskega leta. Prihodki od prodaje so samo v preteklem mesecu znašali dobrih 50 milijonov dolarjev, kar je za slabih dvajset odstotkov manj kot v mesecu novembru. Celoletni prihodki podjetja so tako znašali 725 milijonov zelencev, kar je za 26 odstotkov manj kot v letu 2001. Dodatne informacije in preglednice.

3 komentarji

Logitechov mišak MX700

NexusHardware -

Na Nexus Hardware so si ogledali še svežo miško iz Logitecha -- MX700, ki predstavlja vrh njihove ponudbe, saj je tako optična kot brezžična, pa tudi po cenovni plati.

Z njo so bili očitno zelo zadovoljni, saj naj bi bila za 60 odstotkov natančnejša od svojih sorodnic. Oblikovana je ergonomsko, ima pa še nekaj dodatnih gumbov, ki so sicer majhni a vseeno dostopni. Dedek Mraz je sicer že mimo, a če potrebujete novo miško, premislite tudi o tej. [;)] Klik!

2 komentarja

"To je moja domena!"

The Register - Na, pa smo tam: še Britanci so ga začel biksat. Vladna agencija "Driver and Vehicle Licensing Agency" (pristojna za izdajanje in administracijo vozniških dovoljenj) je vložila zahtevek na WIPO naj jim dodeli domeno dvla.com, ki jo uporablja podjetje iz Pensilvanije.

Zahteva je bila zavrnjena, prislužili pa so si tudi nekaj ostrih pogledov. Njihov glavni argument je bil, da so registrirali blagovno znamko "DVLA", medtem ko naj bi bil DVL Automation, podjetje ki trenutno uporablja zaželeno domeno, upravičen zgolj do domene DVL.com. Pristojni na organizaciji WIPO se s tem nikakor ne strinjajo ter zanikajo pravico lastnika blagovne znamke po prevzemu domene. Povrhu vsega so zahtevek označili za poskus zlorabe zakona, ki razrešuje tovrstna navzkrižja interesov.

5 komentarjev

Dvajsetletnica TCP/IP

Information Week - Da, prav ste prebrali. Naša stara znanca, internetna protokola TCP/IP sta v uporabi že celih dvajset let. Vse se je začelo daljnega leta 1983, ko je ameriško obrambno ministrstvo zamenjalo tedaj uporabljani NCP (Network Control Program) z naprednejšima TCP/IP v svojem sprva vojaškem omrežju ARPANET, ki se je kasneje ravzilo v čudo, ki ga danes poznamo pod imenom Internet. Klik!

6 komentarjev