»

Protipiratsko zaščiten glasbeni cd!

ZDNet - Da, Universal je izdal prvi cd, zaščiten proti kopiranju! Če ga želite predvajati na računalu, se požene preprost (narejen iz open source mp3 predvajalnika) predvajalnik, ki pa glasbo bere iz ene same 'CDS' datoteke. Žal samo na (novejših) Windowsih, Maci in Linux odpadejo. 'Ripanje' glasbe seveda ni mogoče. Klik!

Preden me greste skalpirat za še eno, leto staro novico, postoj, bralec! CD z glasbo iz filma "The Fast and the Furious" je, po besedah Universala, 'prvi', pri katerem zaščita res deluje. Oh, naj nas že nehajo vazelinit. Kaj je naslednje? Prvi zares 'IBM compatible' PC? Prvi motor z notranjim izgorevanjem?

20 komentarjev

AMD Duron 1GHz Mobile

Vnunet - Intelov rival je obelodanil svoj 'cenejši' gigaherčnik. Kaj zanimivega ni povedati, zato naj dodam, da so s tem procesorjem že naredili prve prenosnike pod 900 dolarji - prvi tak je Presario 700 s 13.3" zaslonom za $899.

Če mi je dovoljeno, naj priliko izrabim za omembo hecnosti, ki sem jo našel na straneh Transcenda, proizvajalca moje ljube plate: izvedel sem, da moja plata podpira procesorje nad 1 GMHz... Future-safe! :]

4 komentarji

AMD XP Unlocking Kit

AMD Power - Pa smo prišli do komercializacije že utečene operacije - odklepanja Athlonov XP, namreč. Po res nešteto rešitvah (ena od njih tudi slovenska), se je na AMD Power pojavil test celega kita za odklep procesorja. V škatli dobimo: povečevalno steklo 3x/6x (pohvalno), iglo (pohvalno), selotejp (pretiravanje), maso za zapolnitev rež (kar je v bistvu silikonska termalna pasta), čistilec procesorja (kar je v bistvu aceton) ter povezovalec kontaktov (kar je v bistvu eletrično prevodna pasta). Ja, kam nas pripeljejo imena, ki sedejo v uho ... Sicer pa - baje se obnese.

0 komentarjev

DrSergioDJ na udaru

Slo-Tech - Naš lokalni DVD-opisovalni guru je dobil v roke film, ki ga trenutno lahko gledate v kinematografih. Legally Blonde, DVD regije ena (hehe, kaj bi mi brez tega), na katerem je film, ki postavi v aktualo zgodbo o blondinki, vešči oblačenja, ki uspe kot študentka na Harvardu. Že slišano? Mogoče. Ampak vseeno zanimivo gledanje.

1 komentar

PowerBook G4

Apple - Apple je izdal novo verzijo PowerBooka G4, in sicer je zadeva po specifikacijah prava zverina.
Kot je za PowerBooke značilno, so obdani s titanovo zlitino, kar jim daje lep izgled. Kar se novosti tiče, so med drugimi nov 667MHz PowerPC G4 procesor, 256 k drugostopenjskega predpomnilnika, 15,2" zaslon, debelina 1 palec (2,74 cm ), in pa kot se za zadnje prenosnike značilno, kombinirana CDRw/DVD enota.
Poleg tega ima še Atijevega prenosnega Radeona in ATA 66 20 oziroma 30 GB disk.
Cena verjetno ne bo nizka, če pa vas zanima več, poglejte tukaj.

0 komentarjev