»

Nastajanje Deus Ex-a

Gamasutra - Morda koga od vas zanima, kako nastane igra? Zanima koga, kako nastane uspešnica kot je Deus Ex? Na Gamasutra (res dobra stran za vse, ki že kar precej znajo, iščejo nove ideje...) so objavili članek enega izmed avtorjev (Warren Spector), ki nas popelje čez celoten razvoj igre. Sicer pa, tudi če vas stvar ne zanima, vam vseeno priporočam, da si članek vsaj bežno preberete, da boste dobili malo občutka kako nastajajo dobre igre. Upajmo, da bo še več takih...Tukaj!

0 komentarjev

Tovarniški "okrogli kabli"

Club Overclocker - Okrogli kabli so eden izmed najbolj razširjenih overclockerskih trikov. Izdelava le-teh je zelo preprosta, uporabnost pa velika, saj se pretok zraka skozi sistem zelo poveča. Edini problem pri domači izdelavi okroglih kablov predstavljajo 80 žilni ATA66/100 kabli, ki se jih ne sme prepogibati zaradi presluha. Tu pa pridejo na vrsto prava podjetja in CrazyPC je predstavil tovarniško izdelane ATA66/100 okrogle kable. Zadevce so "testirali" na ClubOverclocker, njihove izsledke pa lahko preberete tukaj. Zanimivo, toda jaz bom raje ostal pri domači izdelavi [:)].

3 komentarji

Irak kupuje PlayStatione2!

Worldnet Daily - Po zadnjih novicah Ameriških obrambnih agencij, so v zadnjih dveh/treh mesecih prodali okoli 4000 PlayStationov2 v Irak. Seveda so namere zlobnega Huseina in Iračanov jasne, saj bodo iz PS2jev sestavili zmogljiv superračunalnik in z njim zavladali svetu! Če ne prej, pa potem, ko bo Sony izdal dodatne 3.5GB diske in omogočil povezavo v internet, od koder bodo Iračani potegnili načrte za nova super orožja!Se vam zdi zadeva smešna? Meni tudi... Ti Američani pa res znajo biti st00pid. Zgornja novica ni popolna, je le povzetek zadnje ameriške gluposti. Pa da ne boste mislili, da gre za kakšno potegavščino: gre za čisto resno novico in ameriški obrambni organi so že resno zaskrbljeni. Seveda pa niso pomislili na to, da bi mogoče Sadam lahko kupil prave PC delovne postaje in iz njih sestavil super računalnik (ali pa nemara kakšnega kupil?). Kje pa... Raje bodo za to uporabili igralno konzolo. D0h [:\\]!...

15 komentarjev

Test Soltek SL-75KVA-X plošče na OC Workbench

OC Workbench - OC Workbench je objavil ekskluzivni test Soltekove SocketA plošče z VIA KT133A čipovjem. Soltek bo očitno zelo kmalu postal eden izmed vodilnih igralcev na področju overclockerskih plošča, saj si je ta plošča na OCWBju prislužila njihovo najvišjo nagrado (in moram reči, da zaupam njihovim testom). No, plošča je resnično obložena z dobrotami, saj poleg novega čipovja (s katerim jim je uspelo naviti Durona na 133MHz zunanje frekvence brez kakršnihkoli problemov) plošča podpira nove zunanje frekvence (133-166MHz v korakih po ena) in funkcijo imenovano Auto Overclock, pri kateri sistem sam preveri stabilnost sistema in izpljune predlagan overclock. Veliko popravkov za eno revizijo plošče,...

2 komentarja

Silverado: kvazi srebrni hladilnik

vir: HardOCP
HardOCP - Huh, zadnje čase pa se je kar precej začelo govoriti o srebru kot materialu za izdelavo hladilnikov. Osebno še vedno dvomim, da se zadeva izplača z overclockerskega stališča, toda mogoče boste vi drugačnega mnenja. Nemško podjetje NoiseControl je tako predstavilo kao-srebrni hladilnik Silverado. Celoten hladilnik ni izdelan iz srebra, temveč je srebrna le stična površina. Nekaj takega, kot bakrene Alphe torej... Prepih na hladilniku delata dva Nidec Gamma...

1 komentar

RadeonTweaker

Source Forge - Vsi lastniki Radeonov (koliko pa vas sploh je? [>:D]) boste najbrž zelo veseli te novice. Na Source Forge strani so objavili prvo verzijo RadeonTweaker programčka. Kot lahko sami sklepate, gre za programček, s katerim nastavljate malo morje opcij te grafikulje, med drugim ga lahko (menda...) tudi navijate. Zadevo vsekakor uporabljate na lastno odgovornost, najdete pa jo tukaj.

3 komentarji

Serial ATA specifikacije končno začrtane

Serial ATA - Voditelji računalniške industrije so danes najavili, da so končali pripravo prvih specifikacij za Serial ATA protokol. Šlo bo za napreden vmesnik za povezavo različnih pomnilniških pogonov (trdi diski, CD/DVD enote...) z matično ploščo računalnika. Novi vmesnik bo na začetku zagotavljal prepustnost 1.5Gbps, pozneje jo bodo povečali na 2x in 4x vrednost. Ultra SATA/1500 bo predstavil povsem nove priključke za diske, ki bodo bolj pripravni od trenutnih ploščatih kablov, naprave pa bodo porabile manj energije. Če vas o tej tehnologiji zanima več, obiščite http://www.serialata.org/.

0 komentarjev

Nvidia ne bo uporabila 3DFXovih čipov

X-Bit Labs - Nvidia je danes objavila novico, da ne bo uporabila nobenega izmed 3DFXovih čipov ali načrtov za čipe za katerega od svojih prihodnjih produktov. Obljubili so le, da bodo preučili možnost vgradnje katere od pridobljenih tehnologij v svoje produkte enkrat v nedoločeni prihodnosti. To je seveda precej žalostno, saj so Rampage čipi, od katerih nas je ločil le še kakšen mesec, bili zelo obetavni. Pa poglejmo, kaj vse smo izgubili s prodajo 3DFXa:
  • Daytona:Verjetno bolj poznan kot VSA-101. Čip naj bi bil izdelan v 0.18 mikronski tehnologiji, deloval bi pri 200MHz, podpiral pa bi AGP 4x in dva renderirna cevovoda. Dobava naj bi se začela že koncem tega leta.
  • Rampage Rev.A: Prva različica Rampaga naj bi bila izdelana v 0.25 mikronski tehnologiji, delovala pa bi pri 200MHz. Čip bi podpiral 32MB pomnilnika, AGP 4x ter 4 renderirne cevovode. Pojavil naj bi se v začetku naslednjega leta.
  • Rampage Rev.B:Ta verzija naj bi bila izdelana v 0.18 mikronski tehnologiji, delovala pa bi pri 225MHz. Vse...

2 komentarja

Laško ali Union?

Jaz - Heh, računalničarji smo vedno bili znani po tem, da obožujemo razne pijače na osnovi hmelja, oziroma po domače povedano pivo. V Sloveniji je situacija pač taka, da imamo na voljo dve veliki pivovarni, obe dokaj kvalitetni (ne bom povedal, katera se meni zdi bolj [:P]) in mnenja se na to temo krešejo že celo večnost. No, sedaj je vojna med Laškim in Unionom izbruhnila tudi v našem forumu! Zaenkrat poteka glasovanje, potem pa bomo prešteli vse glasove in določili "uradno pivo Slo-Techerjev". Torej, pojdite glasovati!

1 komentar