»

Prihajata Palm Pre 2 in webOS 2.0

vir: engadget
engadget - Čeprav so pri HP-ju zatrdili, da bomo njihove prve mobilne telefone z webOS ugledali šele v začetku leta 2011, to morda ni popolnoma resnično. V petek bodo naročniki francoskega operaterja SFR lahko kupili Pre 2, prvi mobilni telefon s HP webOS 2.0, kot se mobilni operacijski sistem zdaj imenuje. Morda bo to obenem eden izmed zadnjih Palmovih mobilnih telefonov, če se bodo pri HP-ju odločili za prihajajoče izdelke uporabiti svoje ime. Z 2. izdajo tako mobilnega telefona kot operacijskega sistema pride nekaj novosti. Slednji bo tako podpiral pravo večopravilnost,...

8 komentarjev

MoMoSlo S03E01 - APPCircus@MoMoSlo

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - V ponedeljek se bo v Kiberpipi začela nova sezona Mobile Monday dogodkov. Prva epizoda letošnje sezone bo namenjena predstavitvam aplikacij v okviru tekmovanja APPCircus.

Po uvodnem dejanju, kjer bodo predstavljene novosti tretje sezone MoMoSlo, se bo ob 19:30 pričela predstavitev APPCircusa. Gre za prikaz najbolj ustvarjalnih in inovativnih mobilnih aplikacij. APPCircusu se lahko priključijo razvijalci, mlada podjetja in drugi zainteresirani ter si tako pridobijo priložnost za nominacijo na finalu v Barceloni.

Na voljo je 10 predstavitvenih terminov za najobetavnejše slovenske mobilne aplikacije. Ocenjevanje aplikacij bo opravila najboljša možna žirija, obiskovalci Mobile Monday Slovenija.

V kolikor razvijate mobilno aplikacijo in želite sodelovati, lahko aplikacijo prijavite in predstavite tudi svoje delo.

Več o dogodku...

2 komentarja

Apple znova rekordno

iPhone 4, vir skoraj polovice prihodkov za Apple

vir: CNet
CNet - Applova desetina tržnega deleža računalnikov v ZDA je bila dosežena le na en način, z dobro prodajo le-teh. A dobro so se očitno prodajali še ostali izdelki iz Cupertina, saj so zabeležili še eno rekordno četrtletje. V zadnjem četrtletju njihovega fiskalnega leta 2010 so s prek 20 milijardami dolarjev pridelali kar 4,3 milijarde dolarjev čistega dobička, kar na delnico nanese dobrih 4,5 dolarja. S tem so presegli pričakovanja delničarjev (ti so pričakovali okrog 19 milijard prihodkov) in za dve tretjini zvišali prihodke iz enakega obdobja lani.

Prodajne številke so izboljšali v vseh kategorijah izdelkov, ki jih prodajajo, saj so s 3,8 milijoni prodanih Macov v primerjavi...

96 komentarjev

Aplikacije s Facebooka zbirajo osebne podatke

The Wall Street Journal - Pri Wall Street Jorunalu so raziskali početje najpopularnejših aplikacij na Facebooku in ugotovili, da velika večina zbira in avtorjem posreduje več osebnih informacij uporabnikov, kot bi smele. Med prvimi desetimi najbolj priljubljenimi so grešnice prav vse, saj posredujejo vsaj informacijo o profilni številki (profile ID), s katero je mogoč dostop do javnega dela profila. Pri nekateri pa ne pomaga niti nastavitev zasebnosti profila na najstrožjo, saj jo nekatere (med prvimi desetimi so take tri tri) aplikacije gladko ignorirajo in delijo še več.

Aplikacije so majhni vtičniki, ki jim uporabniki Facebooka lahko dovolijo dostop do svojega profila, da lahko igrajo igre, delijo svoje interese z drugimi in počno še tisoč in eno drugo (ne)pomembno stvar. Navadno jih pišejo neodvisni razvijalci in niso del uradnega kánona Facebooka, čeprav so po besedah Marka...

20 komentarjev

Naslovov IPv4 zmanjkuje

ComputerWorld - Number Resource Organization (NRO), ki skrbi za razdeljevanje IP-naslovov, je sporočila, da je nerazdeljenih manj kot pet odstotkov naslovov v prostoru IPv4, ko je regionalni registrar za azijsko-pacifiško regijo APNIC dobil dva nova bloka razreda A. Januarja smo imeli prostih še deset odstotkov naslovov, sedaj jih je polovica manj.

Od 256 razredov A je nerazdeljenih še 12. Po enega bodo v naslednji razdelitvi prihodnje leto dobili v vsaki regiji, preostalih sedem pa ostaja za normalno razdelitev. Dokončno naj bi se vsi naslovi izčrpali prihodnje leto. Za uporabnike sicer kaj bistvenega ne bo spremenilo, saj je uvedba IPv6 že v poteku in velik del internetne infrastrukture že teče pod IPv6.

51 komentarjev

Intel pocenil nekaj procesorjev

TechSpot - Intel je včeraj posodobil svoje cenike, v katerih je moč videti nekaj pocenitev. Za razliko od zadnje pocenitve, ki je bila bolj zaokrožitvena napaka, so tokrat cene znižali za konkretnih deset do dvajset odstotkov. Core i3-550 (3,2 GHz) se je pocenil za 15 odstotkov na 117 dolarjev, tako da stane enako kot Core i3-540 (3,06 GHz). Core i7-640LM je cenejši za šest odstotkov (311 dolarjev), Core i7-660UM pa za devet (289 dolarjev). Cenejši so tudi Pentiumi E6700 za 13 odstotkov (75 dolarjev), E5700 za 15 odstotkov (64 dolarjev) in E3400 za 21 odstotkov (42 evrov).

0 komentarjev