»

Hotmail kljub vsemu ranljiv skozi JavaScript kodo

The Register - Da - kljub temu, da naj bi Hotmail sicer v sporočilih pregledal JavaScript ter (morebiti) zlonamerno html kodo, je ObLiviON našel način, kako se to lahko obide.

Namreč, Hotmail sicer res pregleda telo sporočila, ne pa tudi polj 'Od' ter 'Za'. Spammerju oz. krekerju bi to omogočilo sestaviti sporočilo, ki bi naslovljenca preusmerilo na neko drugo stran, tam pa bi ga recimo ne-pravi 'Hotmail' zopet povprašal po geslu. Klik!

0 komentarjev

Plišasto Zajče se gre Sveto vojno

The Register - Morda sem zgolj nerazgledan, a v večini primerov hackov ter skrunjenja strani gre za neka preklinjanja, klicanja raznih izrazov ter podobno. No, če imam prav, bo tale novička res osvežitev.

Več (govori se o tisočih) domen (registrarja NetNames) je bilo preusmerjenih na strani z zanimivim sporočilom. Stran, imenovana "Fluffi Bunni goes Jihad", s pripisom, da če ljudstvo še kdaj želi videti internet, naj jim (Združenim državam) izročijo gospoda bin Ladna ter $5 MIO. Fluffi Bunni je prav tako pokazal 'svojo' sliko, zajčka na monitorju z nečim, kar izgleda kot električna žaga (Quake 3 varianta).

No, srčika pa je seveda samo sporočilo. V njem se avtor dotakne vere, denarne pomoči manj razvitim državam, različnim pojmovanjem, kaj je dobro in kaj ne, ter podobno. Skratka, relativno dober sestavek, ogled močno priporočam.

2 komentarja

Intel le podprl PC2100 DDR SDRAM v svojem i845D

X-Bit Labs - Morda ste pred časom zasledili novico (jaz je nisem), da namerava Intel v svojem prihajajočem naboru i845D podpreti samo PC1600 DDR SDRAM, zmogljivejši PC2100, pa naj bi uporabil v naboru z imenom Brookdale-G. No, ker je konkurenca huda in ker Intel nima nobenih možnosti proti zverinam, kot so SiS645, ALi ALADDIN-P4 in VIA P4X333, so se pri Intelu na koncu odločili, da bo i845D vseeno podpiral PC2100 DDR pomnilnik. S to izboljšavo bo Intel lažje tekmoval proti prej omenjenemu triumviratu, ki bo imel precej bolj zmogljiv pomnilniški podsistem, saj bodo vsi trije podpirali PC2700 DDR SDRAM. Vendar tudi če Intel ne uspe s svojim i845D naborom, ki ga bomo ugledali zgodaj leta 2002, lahko še vedno računa na precejšen "licenčni" prihodek, ki ga bodo plačevali SIS, ALi in mogoče tudi VIA.

0 komentarjev

SIS645 cenejši

X-Bit Labs - Kar zanimivo si je ogledati, kako se je SIS kar na lepem prelevil iz bednega izdelovalca poceni integriranih rešitev, ki niso bile nič kaj prida v izdelovalca dobrih integriranih rešitev (SIS735 je že tak primer). Vendar pa SIS ne računa samo na odličnost svojih prihodnjih naborov, ampak tudi na nizko ceno. Za svoj SIS645, ki bo podpiral procesorje Pentium4, je SIS napovedal, da bo zaračunaval 34 $ (za primerjavo: i845 stane 42 $, P4X266 pa 34 $). Vendar pa se je cena nabora v času pošiljanja prvih preizkusnih primerkov, ki bodo proizvajalcem matičnih plošč pokazali, kaj imajo za pričakovati znižala na neverjetnih 20 $. Si predstavljate, da bodo plošče P4 stale samo 80 $ (20 000 SIT). Sliši se skoraj nemogoče. Če vas je že ob pogledu na ceno skoraj razgnalo od navdušenja, malo premislite, kajti tako nizka cena ne pomeni nič dobrega. Ali se bo SIS pri naboru SIS645 spet vrnil k starim koreninam in nam ponudil "klump" chipset? Upajmo, da ne. Seveda pa počakajmo še na Intela, ki...

0 komentarjev

FIC-ove i845 matične plošče

X-Bit Labs - Čeprav so Petniumi4 v navezi z i845 prav nesramno počasni, se večina proizvajalcev raje odloča za ta nabor, kot pa za konkurenčni P4X266, saj se za slednjega še vedno ne ve, kakšna bo njegova usoda, če Intel dobi tožbo. Nekaj hazarderjev, ki računajo na srečen razplet je že najavilo P4X266 izdelke, medtem ko se drugi raje opirajo na Intelovo zvestobo in na malce slabše zmogljivosti i845. Tak je tudi FIC, ki samo za nas pripravlja naslednje plošče na i845:
  • VC11 bo ATX plošča, ki bo opremljena s tremi DIMM režami, ki bodo podpirale do 3 GB SDRAM pomnilnika, 1 AGP, 5 PCI in 1 CNR režo. Plošči ne bo tuja tudi podpora ATA/100 kontrolerja, AC'97 integrirana zvočna kartica in mrežna kartica.

  • VC31 bo MicroATX plošča, ki bo opremljena s samo dvemi DIMM režami, ki bosta podpirali do 2 GB PC133 SDRAM pomnilnika, 1 AGP4x, 1 CNR in 3 PCI režami.

  • Obe plošči bosta podpirali tudi FIC-ovo NOVUS tehnologijo, ki vključuje razne pripomočke, kot so Overclock Partner, Logo Genie, BIOS Guardian in Hot...

0 komentarjev

ECS No.1, ASUS No.2

X-Bit Labs - Na trgu matičnih plošč je zadnje čase kar precej živahno, saj je prodaja matičnih plošča kar opazno poskočila glede na poletne mesece. Visoke prodajne rezultate so pričakovali vsi proizvajalci matičnih plošč - najvišjega nedvomno ASUS. Vendar pa je usoda hotela, da ASUS prekine tradicijo najbolj množičnega proizvajalca matičnih plošč. Na 1. mesto se je tokrat povzpel ECS, ki ga lovci na novice poznamo predvsem po njihovi plošči na SIS735 naboru. ASUS-u je tokrat malce zmanjkalo do 1. mesta, vendar pa jim je v tolažbo dejstvo, da so še vedno proizvajalec z največjimi zaslužki, saj njihove plošče stanejo v povprečju 1.5x več od ECS-ovih primerkov. Ravno cena pa je bila usodna za prodajo, saj so cene ASUS-k poskočile v višave. Sicer pa se ASUS gotovo ne sekira preveč, saj število prodanih plošč ne igra posebno vlogo. Seveda pa ECS in ASUS nista edina na lestvici, ki so jo objavili X-bit labsi. Na tretjem mestu se je ustalil še MSI, na 4. Gigabyte, na 5. Epox in tako naprej....

0 komentarjev

Novi zvočniki

vir: Guru 3D
Guru 3D - Spodaj je fotografija novih Creative zvočnikov. Ime jim bo Inspire 5300. V kompletu boste dobili Dolby Digital 5.1 sistem s petimi 30 watnimi sateliti in enim 18 watnim basom. Komplet je kompatibilen z Audigy zvočnimi karticani (a niso vsi 5.1 sistemi?). Zraven dobite tudi daljinski upravljalnik. Komplet bodo začeli prodajati v oktobru za €172.

2 komentarja

Return to castle Wolfenstein MP test zunaj

več strani - Morda nekateri že veste, morda ne, vendar bom objavil že zaradi tega, da prehitimo nekatero konkurenco :). Izšel je namreš večigralski test dolgo pričakovane igre Return to castle Wolfenstein. Seveda se je na internetu takoj pojavilo kup strani od koder si lahko snamete ta "večigralski test" in ga preizkusite v akciji. Donwload sekcije lahko najdete na straneh: Kako vse skupaj izgleda? Bojda, da dobro, vendar ga sam na žalost nisem mogel preizkusiti, ker sem na analognemu modemu, ki vleče, če je sreča mila največ 3,1 KB/s. Pa še to: če ne veste, kaj Return to castle Wolfenstein sploh je, si oglejte tristranski članek na Gamespotu.

5 komentarjev

Vijoličen distančnik

Mikhailtech - Shimi ali distančniki, kakor jim pravimo po slovensko, so se na trgu pojavili predvsem zaradi enega razloga - lomljivih AMD-jevih procesorjev in prgišča grobih hladilnikov, ki so bili največkrat vzrok za zlomljen procesorja. Videli smo že kar nekaj variant distančnikov - od bakrovih, do raznih kovinskih, vendar neprevodnih, v zadnjem času pa so nekateri proizvajalci distančnike začeli tudi barvati. Tokrat smo priča vijoličnemu distančniku, ki so ga testirali tukaj. Sicer ne morem kaj, da se nebi vsaj nekaj časa čudil lepoti tega precej koristnega pripomočka, vendar pa igra lepota ob dejstvu, da shim leži pod hladilnikom bolj postransko vlogo. No, če se odločate za nakup distančnika, je vseeno, kakšna je njegova barva. Pazite le, da bo neprevoden, saj stiki med mostički na procesorju ne prinesejo nič dobrega.

0 komentarjev

Mrežice za ventilatorje

Club Overclocker - Kar nekaj vode je že preteklo, odkar sem zadnjič dal povezavo na kakšen test teh precej koristnih pripomočkov. Kot gotovo že veste, so mrežice za ventilatorje bile do nedavnega namenjene samo kot varovalni pripomoček, ki je preprečeval, da bi kakšna stvar (prst? ) po nesreči zašla v ventilator. No, sčasoma, ko so modifikatorji pridobili vse več "pravic" in ko so predstavljali dovolj veliko kupno moč, pa so se proizvajalci teh mrežic začeli ukvarjati tudi z dizajnom. Tako smo lahko čez nekaj časa dobili "mrežice" v obliki "nuke" ali "biohazard" znaka, kmalu pa še pobarvane izvedenke le-teh (saj veste, kako so modifikatorji nori na žive barve ). No, če želite spet videti kakšen (krajši) test teh stvarc, potem oddeskajte na ClubOC, kjer so testirali "mrežice" podjetja ZXMods.

0 komentarjev

Powertweak

Overclockers Australia - Ponavadi so razni tweak programčki bili bolj v domeni Windows operacijskih sistemih, sedaj pa se da te majhne a uporabne stvarce poganjati tudi na Linuxu. Sicer lahko tweakerje (najbrž) poganjate tudi pod emulatorjem WINE, vendar so original tweak programčki pisani za Linux še vedno najboljši. Eden izmed takih je Powertweak, ki je namenjen tweakanju strojne operme (BTW, če kdo ve kakšen boljši izraz za "tweak", naj mi prosim sporoči). Vendar je vprašanje, če bo naletel na kakšen velik odziv, saj je Linux že tako ali tako operacijski sistem, ki ga lahko nastavljamo in optimiziramo, kolikor nas je volja. Kdo ob vsem tem sploh še pomisli na strojno opremo :)

0 komentarjev

Test Shuttlove plošče z VIA P4X266 naborom

Accelenation - O zgodovini P4X266 nabora ne mislim izgubljati besed, saj smo ga na Slo-Techu obdelali skoraj do potankosti. Povedal bi samo to, da bo Intel poizkusil storiti vse, da ta nabor nebi prišel na trg. Če mu ne bo uspelo, pa bo poizkusil doseči vsaj zavračanje P4X266 izdelkov v ZDA (ubogi Američani, najprej WTC, potem pa še možna suša prej omenjenih plošč ). Po prvih podatkih mu ne uspeva najbolje, saj se manjši proizvajalci pripravljajo na prvi val. Med malce bolj pogumnimi je tudi Shuttle, ki je sicer poznan proizvajalec matičnih plošč, vendar ne ravno razširjen. Njihov prvi izdelek pa sliši na ime AV40. AV40 je po izgledu povsem klasična matična plošča, ki podpira do 4 GB DDR SDRAM-a, 478 pinske Pentiume4 in vsebuje 1 AGP in 6 PCI rež, ter kar 6 USB vtičnic. Poleg tega pa plošča ponuja tudi overclockerske nastavitve. Kaj pa rezultati? Hja, če bi se P4X266 nabor izkazal za slabega, Intel najverjetneje nebi zganjal takega hrupa, vendar pa se na koncu izkaže, da je P4X266 vse prej kot...

0 komentarjev

Malo o nForce-u

Amdmb.com - Saj vsi veste kaj to je, ne? No, za tiste, ki ste se pravkar zbudili iz 20 let trajajoče kome, je tu pojasnilo.
Gre namreč za velik "preview" prihajajočega Nvidiinega nForce čipovja. Razložili vam bodo IGP (Integrated Graphics Processor tj. vgrajeni grafični procesor; dejansko gre za GeForce2), TwinBank Memory Architecture, DASP (Dynamic Adaptive Speculative Pre-processor tj. dinamični prigodljivo-ugibalni predprocesor), integrirani GeForce2 grafični kartici, ki bo vgrajena in še o ogromno drugih stvareh. Ta članek vam, če ste tech navdušenec, iskreno priporočam!

0 komentarjev

WinXP twekanje

Tweak3D - Ker bodo kmalu izšli, je jasno, da hočete ljudje, izvedeti kaj boste z njimi pridobili. Še bolj uporabno pa je vedeti, kako jih lahko twekate. Prevoda besede tweak se pravkar ne morem spomniti, najbližje je pojem navijanja programske opreme. Pa da neham nakladat...
Tweak3d.net je pripravil šest strani dolg test/vodič po WinXP-jih. Fantje so se v stvar očitno res poglobili, ampak le v stvari, očitne preprostemu uporabniku. Torej ne pričakujete analize kernel-a, ampak čisto preprosto razlogo novih "uporabniku prijaznih" funkcij. Osebno jemljem vse okoli WinXP-jev z doberšno mero skepticizma. Ampak to sem pač jaz.

1 komentar