»

Test Radeona 9700 Pro

AnandTech - Ja, Radeon 9700 je uradno zunaj in na Anandtechu so pripravili test, ki je še vroč. Prišel je pravočasno, frekvence so enake napovedanim in tudi drugih neprijetnih presenečenj ni. Naj samo povem, da je kartica superduper ter da si lahko vsak Slo-Techer želi, da bi mešala grafiko v njegovem mlinčku. Neprijetnosti z gonilniki, ki so bile prisotne ob izidu Radeona 8500, so preteklost zaradi odlično izdelanih in kamnolomsko stabilnih Catalyst gonilnikov. Pa ne bom dolgovezil, kar hitro na branje!

Dodatek: še linki do testov dotične plastike na drugih straneh:

20 komentarjev

Problematični AGP

Slashdot - AGP omogoča, da grafične kartice vse potrebne podatke za izrisovanje 2d in 3d slik dobijo kar se le da hitro in neboleče. Super, a na žalost so proizvajalci pozabili, da bi nekateri ljudje radi podatke točili tudi iz kartic nazaj v pomnilnik in potem recimo shranjevali svoje videe. Stvar postane še posebej problematična pri ljudjeh, ki želijo nek 3d zrenderirat v grafični kartici in potem posneti na disk, saj naj bi bil AGP prenos iz kartice tudi pri najbolj čislanih karticah izkoriščen le 1%... Krivi naj bi bili slabo napisani gonilniki. Več lahko preberete tukaj!

1 komentar

Turokovih 3000

Vnunet - Na Slo-Techu smo že poročali o reklamni kampanji Acclaim UK, v kateri poziva ljudi naj si spremenijo ime v 'Turok'; petim srečnim izbrancem bodo krili vse formalne stroške, poleg tega pa bodo dobili tudi 500 angleških funtov in Microsoftovo konzolo Xbox ter seveda samo igro Turok Evolution. (Novica je bila zaradi netočnosti odstranjena.)

Že do 15. 8. 2002 se je prijavilo kar 3.000 prostovoljcev/pogumnežev/pohlepnežev/oportunistov, do 2. septembra, ko poteče rok za prijavo, pa jih pričakujejo še več. Klik!

2 komentarja

Benchmark Clawhammerja

The inquirer - Nek bralec The Inquirerja je v centru Moscone "srečal" mašino s procesorjem Clawhammer in ker nikogar od pristojnih ni bilo v bližini je pognal benchmark, ki je vgrajen v Linux sistem. Procesor se je identificiral s 797,7MHz in 256k predpomnilnika, poganjal pa je sistem Mandrake Linux (kernel 2.4.18-24mdk).

Nedobudni računalničar je zadevo pognal in si hitro zapisal rezultate, nato pa jih je primerjal s Celeronom pri 400 megahercih. Če vas zanimajo rezultati si le oglejte tole.

0 komentarjev

Sony Vaio PCG-GRX570 prenosnik

Hardware Central - Sonyev Vaio PCG-GRX570 prenosnik je nekaj posebnega. Zakaj vprašate? Ker ima največji in najbolj oster prenosniški ekran na trgu - meri 16.1 palcev v diagonalo oziroma kar 1600 x 1200 pixlov. Poleg tega se v njem skriva še Pentium 4 s taktom 1.6GHz, 512 MB DDR SDRAM, 40GB disk, 12x DVD pogon, 16/10/24x CD-RW ter ATIjeva Radeon 7500 grafična kartica z 32MB rama -- in vse skupaj za 2400 ameriških zelencev.

Najbolj všeč jim je bil tako ali tako velik zaslon, kot kiks pa štejejo to, da je prevelik in pretežak za dnevno uporabo.

5 komentarjev

Vodno hlajena kištica

Club Overclocker - Pri ClubOC so na test vzeli vodno hlajeno ohišje. Le-to je že na prvi pogled nekaj posebnega, saj ima na sprednji stranici estetsko modro ali svetlo zeleno "šipo", prav tako ima na stranici tudi že tovarniško vgrajeno okno. Nad celotnim ohišjem so navdušeni, še posebej pa jim je všeč enostaven vodni komplet. Za N.I.T.R.O. vodno hlajeno ohišje boste morali (ako si ga želite posedovati, seveda), odšteti 399 ameriških zelencev. Več o tem izveste tu.

0 komentarjev