»

Nokia podprla razvoj Mozille?

Slashdot - Nokia naj bi, tako poročajo anonimni viri, sofinancirala Mozilla Fundation in njihov razvoj spletnega brskalnika za majhne prenosne naprave. Ali je novica resnična ali ne, niso niti potrdili niti zanikali, vendar je nekaj že danes gotovo -- preden bo Minimo (Mini Mozilla) pripravna za prilaganje k dlančnikom in mobilnim telefonom, bo trajalo še precej časa, saj je danes standardna Mozilla precej večja kot najnovejša Opere, kar utegne povzročiti težave pri transportiranju na telefone. Minimo se tako naprimer zaganja precej dlje kot sam telefon. Nenazadnje pa Nokia išče tudi profesionalne rešitve, saj nestabilnost programa nekajkrat na dan nikakor ne bo prinesla zaupanja kupcev. Je pa konkurenca vedno dobrodošla.

21 komentarjev

AMD Athlon 64 FX-57 na obzorju

X-Bit Labs - Pojavila se je novica o morebitni AMD-jevi izdaji njihovega najzmogljivejšega procesorja, izdelanega v 90 nm tehnologiji in z uporabo SOI tehnologije, ki so ga poimenovali Athlon 64 FX-57. Še pred prihodom dotičnega procesorja v drugi četrtini prihodnjega leta pa načrtujejo izdajo Athlona 64 FX-55 s frekvenco 2,6 GHz, ki bo izdelan v 0,13 mikronih.

Ker so FX-izdaje Athlonov 64 namenjene najzahtevnejšim kupcem, AMD ni pozabil tudi na spodnji del trga in načrtuje prihod Athlonov 64 4000+ v zadnji četrtini letošnjega leta, 4200+ v prvi četrtini in 4400+ v drugi četrtini leta 2005. Vsi novi Athloni 64 bodo združljivi s Socket 939 podnožjem, ki lahko oskrbi procesor s 105 W energije. Izvirna novica.

2 komentarja

Prihajajoči dirkačini

GamersHell.com - Starejše igre iz serije Need For Speed so se zelo dobro prodajale, potem pa je sledilo nekaj izdelkov, ki so naleteli na kritike. Pri Electronic Arts so se trudili na različne načine in z zadnjo izdajo NFS-ja zadeli v črno. Need For Speed: Underground je prepričal s svojim občutkom hitrosti, grafiko in igralnostjo, popularen pa je bil tudi pri medmrežnih igralcih. Pri EA so opazili, da je ljudstvo razgrabilo vse kopije in se zato odločili obdržati staro formulo za uspeh (Don't fix it if it ain't broken), tako da naslednji naslov iz serije NFS ne bo v popolnoma nič drugačnem stilu, kot je bila to navada zadnjih nekaj let; le izpilili, poglobili in polepšali bodo prejšnji del.

V...

18 komentarjev

K2.net pričel ponujati brezplačni priklop ADSL

Slo-Tech - Potem, ko je pred časom Siol ponujal ADSL za 4 SIT, smo včeraj dočakali še cenejšo ponudbo. K2.net namreč ponuja 10.000 priključkov ADSL za prebivalce Ljubljane, priključnina pa je za 4 SIT cenejša od Siolove, torej je brezplačna.

Ker je potrebno na priklop ADSL malce počakati, K2.net novim uporabnikom do priklopa ponuja tudi brezplačni klicni dostop. Več informacij, ostalo ponudbo in cenik mesečne naročnine si oglejte na http://adsl.k2.net.

37 komentarjev