»

Voodoo 5 6000 naprodaj

Overclockers Australia - Odsotnosti 3dfx-a smo se že kar nekako navadili, vendar se še vedno najde kak privrženec, ki se nostalgično spominja starih časov. Novica, ko naj bi neko podjetje na podlagi 3dfx-ovih tehnologij začelo proizvajati nove čipe, se je izkazala za lažno. Novega 3dfx-a ne bo. Žal! Se je pa na internetu pojavila stran, kjer lahko 3dfx fani dobijo čisto pravo Voodoo 5 6000 grafično kartico. Če se vas spomin še kolikor tolikor drži, potem zagotovo veste, da je Voodoo 5 6000 kartica s štirimi VSA procesorji, ki uradno ni nikoli izšla. Kartico lahko kupite za ne tako skromnih 470 $, kar znese približno 120000 SIT. Pa jo kupite, če jo morete. Če gre za tipkarsko napako (kar se V5 6000 tiče), pa bo pokazal čas. Stran, kjer kartico prodajajo najdete tukaj.

6 komentarjev

AMD Athlon 1.6 Ghz zadnji Athlon procesor to leto

The Register - Sodeč po podatkih na The Registerju, to leto AMD ne bo predstavil hitrejših procesorjev, kot 1,6 Ghz Athlon. To pa je samo voda na mlin Intelu, ki bo že naslednjo četrtino predstavil 2 Ghz Pentium 4. Najmočnejši procesor, ki ga AMD trenutno lahko ponudi je 1,4 Ghz Athlon. Od AMD-ja lahko pričakujemo v Q3 še 1,5 in 1,53 Ghz različici Athlona. Najmočnejšo različico to leto, pa bomo dočakali nekje v Q4. Šele v prvi četrtini leta 2002, bo AMD poslal v proizvodnjo procesorje Athlon s frekvencami do 1,73 Ghz.
Ko smo že pri AMD-jevih procesorjih, si lahko ogledamo, kakšnih frekvenc bodo deležni Duroni. Novi Duroni (Morgan) nas bodo razveselili že prihodnjo četrtino. Najprej bomo videli 950 in 1000 Mhz Durona, v Q4 pa bo v trgovinah tudi 1.1 Ghz različica. 1,2 Ghz Duron naj bi šel v proizvodnjo v Q1 leta 2002.
Kakor pravijo na The Registerju, se podatki lahko izkažejo za ne preveč natančne, zato jih vzemite malce z rezervo.
Pa še nekaj: čeprav imajo Intelovi procesorji višje frekvence...

7 komentarjev

Ime X-box v rokah Microsofta

The Register - Zadnje čase je vse v znamenju X-boxa. Zakaj pa ne, saj je Microsoft organiziral dobro oglaševalsko kampanjo. Prišlo je že celo do tega, da so se našli zagovorniki, ki X-box kujejo v oblake, čeprav na vse viže opevana konzola sploh še ni izšla. Ampak to je že druga zgodba. Kmalu pa se je zgodilo nekaj neverjetnega. Microsoft je naletel na mino, ki ga je kar precej pretresla - X-box je bila že blagovna znamka floridskega podjetja Xbox Technologies. Kaj sedaj? Star ljudski pregovor pravi: denar je sveta vladar. To je veljalo tudi v tem primeru. Podjetje se Microsoftu ni upiralo in je prodalo blagovno znamko v zameno za (zaenkrat še) neznano količino denarja. Tako, blagovna znamka je v Microsoftovih rokah, zato se lahko prodaja konzole začne

7 komentarjev

VIA Pentium 4 DDR chipset že avgusta

The Register - Ste že mislili, da sem odnehal? Zadnje čase sem imel precej opravka z zaključevanjem ocen (ne, nisem imel popravcev), tako da nisem imel toliko časa, da bi se usedel za računalnik in napisal kako novico. Od danes naprej pa bo vse drugače. S šolo sem zaključil, tako da bo odslej časa na pretek. Kdo bo od tega profitiral? Nihče drug kot vi (bralci Slo-techa), saj lahko v prihodnje pričakujete še več novic. Tukaj je že ena: Marsikoga so od nakupa Pentiuma 4 odvrnili precej dragi RDRAM-i. Temu ne bo več tako, saj lahko prvi DDR chipset pričakujemo že avgusta. Proizvajala ga bo VIA, imenovalo pa se bo P4X266 (mimogrede, precej domišljijsko ime). VIA sicer ni edina, ki bo proizvajala DDR chipset za Pentiume 4. Tu so še Acer Labs (ALI), SIS in sam Intel. Konkurenca (ALI, SIS) DDR chipset še razvija, tako, da njihovih chipsetov ne bomo videli pred četrto četrtino tega leta (Q4). Tudi Intel dela na svojem chipsetu za P4 (845 - Brookdale), vendar tudi tega ne bomo videli še kar lep čas. V...

0 komentarjev

Donator pejš

Jaz - Mislim, da se že vsi strinjamo, da je trenutna agonija Slo-Techa nevzdržna. Strežnik ni več sposoben opravljati svojih osnovnih nalog in tako tudi vi obiskovalci niste deležni tistega, kar naj bi vam Slo-Tech omogočal. Pisanje po Forumu je živce parajoče opravilo, pogosto pa ni dostopna kar celotna stran. Če vam je vsaj malo do Slo-Techa in si želite, da bi spet služil svojemu namenu, torej vam obiskovalcem, potem vas vabimo, da si ogledate naš Donator Pejđ. Na tej strani boste našli vse potrebne informacije za nakazilo prostovoljnega prispevka za nakup novega strežnika za Slo-Tech. Morate pa vedeti, da so donacije popolnoma prostovoljne ter da z njimi ne boste pridobili popolnoma ničesar (privilegije, nazive, zvezdice...) razen ponovno 100% uporabnega Slo-Techa. Hvala...

36 komentarjev

USB trdi disk

Seagate - Seagate je predstavil svojo prenosno verzijo trdih diskov serije DiskStor, ki za delovanje ne potrebujejo ničesar drugega kot vaš USB vhod. Seagate v svoji RSS (Removable Storage Solutions) ponudbi ponuja dve možnosti. DiskStor 20 nam ponuja 20GB prostora, medtem ko se ta kapaciteta z DiskStor 40 podvoji. V paketu dobimo tudi polno verzijo programa ACDSee za digitalno obdelavo slik ter program Datakeeper, ki nam bo varoval podatke na disku. DiskStor 20 dobimo že za $269, medtem ko nas bo 40GB različica stala $349. Kar je v primerjavi z Iomegino rešitvijo veliko ceneje. In kakšne so značilnosti DiskStor-a:
  • Dobimo Seagatov 20GB ali 40GB trdi disk s prenosi do 12Mbits/sec.
  • Zraven pa, kot je bilo že povedano, dobimo polno verzijo ACDSee programa ter program Datakeeper.
  • USB 1.1 kompatibilnost (WIN 9x, Me, 2000)
  • Pa tudi navodila in programska oprema za uporabo ne manjkajo. Dobimo pa seveda tudi dvoletno garancijo.
Celoten članek dobite tu: LINK

3 komentarji

Opis Matrox Millennium G550

AnandTech - Na prenovljenem (opa!) AnandTech-u so v test dobili novega Matrox-a. Gre za kartico imenovano G550 in jo vsi že poznete, če ste redno spremljali novice. Za vse, ki niste, še zadnja, ampak res zadnja, obnova zgodbe.
Matrox je nameraval izdati G800, čip, ki bi konkuriral velikim. Imel bi T&L enoto, zelo dober FSAA, Dual display tehnologijo,... In seveda, ker je to Matrox, zelo dobro kvaliteto slike. To se ni zgodilo. Zakaj? Ker je Matrox tako dolgo zavlačeval z načrtovanjem čipa, da so ga drugi (Nvidia) prehiteli. Sicer je še vedno zelo majhna možnost, da G800 izide, a le v dual RAMDAC različici.
Da se vrnem na prvotno temo... G550 nima podpore DirectX 8.0. Čeprav podpira nekaj od DX8 funkcij, je daleč od tega, da bi ga označili za DX8 kompatibilnega. Matrox pa je v G550 vgradil tudi eno zelo dobro funkcijo. Sicer ni namenjena gamerjem, ampak video konferencam. Problem pri prenosu slike v video konferencah je ozka pasovna širina. Matorox je ta problem (delno) rešil s tehnologijo...

2 komentarja