»

Pridržali skoraj sto prodajalcev in uporabnikov trojanskega konja

Slo-Tech - V usklajeni akciji v 16 večinoma evropskih državah so policisti preiskali 359 prostorov, pridržali 97 oseb in zasegli več kot 1100 kosov računalniške opreme, so sporočili iz Europola. Akcijo sta koordinirala Eurojust in European Cybercrime Centre.

Preiskovali so programsko opremo BlackShades RAT, ki omogoča prevzem nadzora nad oddaljenim računalnikom, kamor smo ga namestili. Tam lahko potem pridobimo dostop do datotek, beležimo pritiske na tipkovnici, zajemamo posnetke z vgrajeno kamero ali zašifriramo vsebino trdega diska. Program se prodaja za manj kot 200 dolarjev, nepridipravi pa so ga uporabili za številna izsiljevanja. V ZDA je znamenit primer 19-letne Miss Teen USA Cassidy Wolf,...

14 komentarjev

Google kupuje Twitch za prenose igranja iger

The Wall Street Journal - Google bo prevzel podjetje Twitch in njihovo storitev za prenašanje igranja iger zlil z YouTube, poročajo viri blizu podjetij. Za podjetje bodo odšteli milijardo dolarjev. To je eden največjih prevzemov in največji nakup v imenu YouTuba, katerega je Google kupil leta 2006 za 1,65 milijarde dolarjev.

Twitch je stran, ki je začela delovati leta 2011 in sodi med najbolj priljubljene spletne strani za objavljanje in spremljanje igranja iger. Tedaj je zbrala 35 milijonov dolarjev tveganega kapitala, med njenimi investitorji pa je na primer tudi Take-Two Interactive Software. Google sicer na YouTube ima funkcijo živega prenašanja (streaming) dogodkov, na primer koncertov in športnih dogodkov, pa tudi iger, a je vse skupaj...

29 komentarjev

Dogodek - D·Talk: Customer Hacking: What Engineers Need to Unlearn to Sell

Dtalk

Slo-Tech - V sredo, 21. maja ob 19.00, se bo na Celovški cesti 32 v Ljubljani v veliki zeleni stavbi nadaljevala serija dogodkov D·Talk. Tokrat bomo govorili o tem, kaj moramo inženirji spremeniti v svoji miselnosti, da bomo lažje prodali svoje produkte.

Na pomoč nam bo priskočil Matt Mayfield, bivši inženir, sedaj strokovnjak za prodajo ter svetovalec podjetnikom in podjetjem. Daljši opis izredno zanimivega predavanja (v angleščini) lahko najdete na spletni strani D·Talka. Predavanje bo v angleščini.

Prijave niso potrebne, nam pa s potrditvijo udeležbe na D·Talk Meetup olajšate organizacijo.

Vljudno vabljeni vsi, ki kljub odličnemu produktu tega ne znate ali zmorete dobro prodati!

4 komentarji