»

Nove pridobitve videonadzornih sistemov v Sloveniji

vir: 24 ur
24 ur - Kot poročajo na 24ur.com bomo v Sloveniji kmalu dobili pametne videonadzorne sisteme, ki bodo s pomočjo razpoznave registrske tablice sposobni izmeriti povprečno hitrost vozila na posameznem odseku avtoceste. Zagovorniki videonadzorne tehnologije se bodo z novo pridobitvijo zagotovo počutili bolj varne, upajmo le, da bo varen tudi nadzorni informacijski sistem...

171 komentarjev

Informacije o prihajajočih grafičnih karticah

Slo-Tech - Minulih nekaj dni je bilo vsaj z vidika prihajajočih grafičnih kartic izjemno pestrih. Najprej so prihod novih AMD-jevih grafičnih kartic napovedali za 18. junij, nakar so za isti teden (nekateri viri govorijo celo o istem dnevu) napovedali prihod prvih GeForcov nove generacije, poleg tega pa razkrili nova imena prihajajočih nVidiinih grafičnih kartic. Kot vse kaže bo nVidia prekinila s sedanjo prakso poimenovanja grafičnih kartic in ubrala nekoliko drugačno pot: novi GeForci bodo namreč nosili oznake GeForce GTX 200. Grafična kartica, ki so jo napovedovali kot GeForce 9900 GTX bo tako nosila ime GeForce GTX 280.

Očitno pa AMD-ju ne diši predstavitev nove generacije grafičnih kartic na isti dan kot konkurenca, zaradi česar so datum predstavitve prestavili za dva dni, tako naj bi bila Radeon HD 4850 in 4870 uradno predstavljena šestnajstega junija. Kljub temu bo po predstavitvi dobavljiva le različica 4850, kajti z GDDR5 pomnilnikom opremlejen 4870 bo zaradi težav pri dobavi...

46 komentarjev

Storitev sledenja mobilnim telefonom v Britaniji

Schneier.com - Po tem, ko je pred časom podjetje Flexispy ponudilo poseben program, ki mobilni telefon "spremeni" v prisluškovalno napravo (program omogoča, da naročnik storitve prestreza vse prometne podatke nadzorovanega telefona, prestreza SMS sporočila, itd)., se je pojavila podobna storitev, ki pa omogoča sledenje gibanju uporabnika mobilnega telefona.

Tako je pred kratkim podjetje World-tracker za britanske naročnike mobilnih storitev operaterjev O2, Orange in Vodafone pričelo ponujati sledenje njihovim mobilnim telefonom.

Po prijavi na storitev (prijava je mogoča preko spleta) lastnik mobilnega telefona dobi (eno) SMS sporočilo, storitev sledenja pa nato potrdi (z eno samo potrditvijo).

Dostop do podatkov je mogoč preko spletne strani, naročnikom storitve pa so na voljo podatki o lokaciji telefona za vsako minuto (podatki so povezani z Google maps). Sledenje je seveda popolnoma neopazno, saj World-Tracker uporablja podatke o lokacijah z omrežja mobilnega operaterja.

Podjetje se na...

16 komentarjev