»

Prenovljena Telemachova ponudba

Telemach - Izgleda, da se je tudi Telemach odločil konkurirati prihodu tehnologije ADSL na naš trg. Njegove prenovljene cene lahko vidite na tem naslovu. Cene dostopa za fizične osebe izgledajo takole:

Telemachov cenik
Ime paketaHitrostCena z DDV
Oranžni dirkač512/1287.300,00 SIT
Družina dirkač512/1288.100,00 SIT
Oranžni števecneomejeno 100 MB3.700,00 SIT
Priključnina12.000,00 SIT


V primerjavi z njihovim prejšnjim cenikom je to zagotovo en velik korak naprej. Še nekaj opomb: Razlika med paketom Oranžni dirkač ter Družina dirkač je v številu dodeljenih elektronskih naslovov - pri prvem paketu dobimo enega, pri drugem pa štiri. Priključnina je enkratni strošek. Glede na to, da se pri kabelskem internetu, za razliko od ADSLja, dodeli statičen IP naslov menim, da se nakup izplača. Da bi le Telemach več časa posvetil delu s strankami...

21 komentarjev

Poceni GF3 ?

VIA Hardware - Innovision je predstavil svojo grafično kartico, ki bazira na NVidia's GeForce3 chipu.
Inno3D Tornado GeForce3 retails, ki jo prodaja za ''neverjetnih'' $369, vključuje pa celoten retail paket (Win DVD2000, Ulead PhotoImpact, E-Color 3Deep, E-Color Colorific, InnoCreation Clip Art/Photo gallery) in TV-Out. Pa še v dokaj lepi črni barvi je .

Več se nahaja tukaj.

14 komentarjev

Nova slovenska e-revija

Slo-Tech - Veselje, dobili smo še eno v vrsti slovenskih e-revij, ki pokrivajo različna področja računalništva, tega ceha, ki postaja iz dneva v dan bolj zapleten ter obširen. Revija, ki si lasti izjemno preprosto ime Revija, je e-magazin, ki se poleg novic iz "navadnega računalništva" osredotoča na Dreamcast, kar ji, seveda pogojeno s trdim delom ter veliko neprespanimi nočmi, daje možnost uspeha. Administratorjem želim veliko sreče ter uspeha v razvoju te strani, ki je, če pustimo porodne krče ob strani, kar zanimiva.

15 komentarjev

Coolermaster ATCS 201

ChillBlast - Pri chillblast so dobili v roke ohišje Coolermaster ATCS 201. Gre za aluminijasto ohišje, ki ima vse potrebne vhode/izhode speljane kar na sprednjo stran.
Drugače pa ohišje odlikujejo naslednje lastnosti :

 • Mere : 497 mm x 196 mm x 452 mm

 • Razširitvena mesta :
 • -4 zunanja 5.25"
 • -2 zunanje 3.5"
 • -4 notranja 3.5"
 • Drugo : 4xY. S. Tech 80mm x 80mm x 25 mm ventilatorji


 • Članek se v celoti nahaja tukaj.

  1 komentar

  Gonilniki nVidia 1.0 za Linux

  Nvidia - Končni XFree86 4.0 gonilniki OpenGL za nVidio so zunaj. Dobite jih tule. Podprte so praktično vse njihove kartice, imajo pa tudi veliko že narejenih RPMjev za različne sisteme. Zanimivo je, da licenca za gonilnike prepoveduje dekompilacijo, reverzni inženiring in poskus pridobitve izvorne kode. Funny... izvorna koda se dobi na njihovih straneh.

  1 komentar

  Zobata OwcaTM

  Slo-Tech - Za vse, ki se zanimate kako izgleda Zobata OwcaTM... Tukaj jo imate.

  Vsi kreteni, ki ustvarjate nove uporabnike, ker bi radi postali Owce, prosim NEHAJTE.

  Popravek by luni: Kljub temu, da bo Primoz (ki je velik ljubitelj Wormsov) razočaran, smo zaradi splošnega nezadovoljstva zamenjali slikico Zobate Owce.

  Dodatek by Primoz: Nisem razočaran....

  31 komentarjev

  Nekaj več podrobnosti o Columbii

  The inquirer - Nekaj dni nazaj je na Slo-Techu že bila objavljena novica o novem grafičnem jedru, ki ga pripravljajo pri VIA in S3. Za razliko od prejšnjih produktov slednjega podjetja, tokrat ne bo šlo za kakšno low-end rešitev, temveč grafično jedro najvišjega ranga. Naj vas še enkrat spomnim na specifikacije:
  • 4 renderirni cevovodi s po dvema teksturirnima enotama
  • polna podpora DX 8/9
  • 300MHz frekvenca jedra
  • 128 bitni DDR pomnilnik pri 300MHz
  • 0.13 mikronska tehnologija izdelave
  Že same specifikacije so dokaj impresivne, poleg tega pa možje pri S3ju pripravljajo dodatno presenečenje. Trenutno nočejo izdati veliko podatkov, govori pa se, da gre za popolnoma programibilen TBR (tile based rendering) pogon z imenom Chameleon. Pomlad 2002 bo še zanimiva (Radeon3, NV30, Columbia, KyroIII). Očitno se nam za konkurenco na področju 3D pospeševanja ni treba bati!

  5 komentarjev

  Compaq izumlja...

  vir: CNet
  CNet - Marsikdo si ne more privoščiti luksuza nakupa dveh računalnikov, enega za domačo uporabo in enega prenosnika. Pa tudi tisti, ki prenosnike posedujejo si marsikdaj želijo, da bi lahko uporabljali kar svoj domači računalnik. No, mogoče bo Compaq kmalu predstavil nekaj za vse: računalnike, ki bodo opravljali tako vlogo prenosnikov, kot domačih računalnikov. Na prvi pogled gre za tipičen prenosnik...

  9 komentarjev

  Rambus izgubil na sodišču

  SystemLogic - Na Slo-Techu smo Rambusovo tožarjenje pozorno spremljali že od samega začetka in sedaj se zadeva počasi zaključuje. Po tem, ko jim je uspelo podrediti nekaj manjših proizvajalcev pomnilnik, se je Rambus lotil velikanov in na prvem mestu je bil Infineon. Na srečo se je vse skupaj pri Infineonu tudi končalo. Ne le, da Rambus ni dobil, kar je zahteval, temveč jih je sodnik spoznal za krive prevare pri pridobivanju patentov, ki so jih pomnilniški proizvajalci razvijali pod okriljem JEDECa. Tako mora Rambus plačati $3.5 milijona odškodnin. Na sodbo se sicer mislijo pritožiti, toda dvomim, da bo to kaj spremenilo. Pa so le dobili, kar so si zaslužili!

  3 komentarji

  Poraba Palominov

  Akiba - Ena izmed največjih prednosti novih Athlonov4 (Palominov) bo nedvomno precej manjša poraba električne energije in s tem tudi manjše oddajanje toplote. Tako bodo desktop Athloni4 kljub višji voltaži oddali za približno 20% manj energije, kot TBirdi. Še zanimiva primerjalna tabela:

  Jedro Hitrost, MHz Nazivna napetost, V Poraba, W
  Thunderbird 1000 1.75 54
  Thunderbird 1100 1.75 60
  Thunderbird 1133 1.75 63
  Thunderbird 1200 1.75 66
  Thunderbird 1300 1.75 68
  Thunderbird 1333 1.75 70
  Thunderbird 1400 1.75 73
  Palomino 1300 1.80V 58
  Palomino 1333 1.80V 59
  Palomino 1400 1.80V 62
  Palomino 1533 1.80V 68
  Palomino 1600 1.80V 71
  Palomino 1733 1.80V 77

  Kljub zmanjšanju porabe je očitno, da AMD ne bo dolgo zdržal na 0.18 mikronski tehnologiji in da je prehod na 0.13 mikronsko Thoroughbred jedro pogoj za doseganje frekvenc višjih od 1.7GHz.

  6 komentarjev

  Popravek AGP 2x problema za VIA čipsete

  Slo-Tech - Za to novičko se iskreno zahvaljujem linkerju, saj sem mnenja, da bo pomagala marsikomu. Gre za znan problem z VIA Apollo Pro133/A, KX133, KT133x čipovji in AGPjem. WCPUID programček namreč ne glede na nastavitve v BIOSu javlja, da je vklopljen AGP 2x in zaradi tega je marsikdo že izgubljal živce. Prevladalo je mnenje, da je AGP 4x dejansko vklopljen, le da tega WCPUID ne zna pravilno prebrati. Napaka! WCPUID ima dejansko prav: ne glede na vašo nastavitev v BIOSu bo pri teh čipovjih vedno vklopljen le AGP 2x prenos podatkov. Rešitev leži v preprostih registerskih popravkih. Uporabniki Win9x operacijskih sistemov kliknite sem, za Win2k pa sem. Še opozorilo: zadeve nisem sam preizkusil, tako da previdno!

  6 komentarjev

  Novi firmware za 16x Plextorje

  Slo-Tech - Ponosni lastniki 16x Plextorjevih pekačev se lahko veselite novega, izboljšanega firmwara za ta pogon. Popravek odpravi en zelo nadležen hrošč, in sicer tendenco k obešanju pogona med zmanjševanjem bralne hitrosti pri CD-RW medijih. Poleg tega novi firmware prinaša tudi boljše performanse pri uporabi Mitsuijevih 16x CD-R medijev. Zadevico najdete tukaj, uporabljate pa jo seveda na lastno odgovornost! Thnx, Vom.

  0 komentarjev

  Ou jea!

  Slo-Tech - Kot bi rekli Američani: FREE STUFF! Tokrat celo gre za nekaj, česar se lahko veselimo mi Slovenčki, saj zadeva poteka v okvirih naše državice. Kakorkoli, gre za mobitelovo anketo o mobilnih operaterjih s katere izpolnitvijo si boste prislužili zastonj Mobitelovo majčko. Navali narod! Thnx, Jebediah.

  15 komentarjev

  Zaščiteni CDji le niso tako varni

  Slo-Tech - Nekaj časa nazaj so se pojavile prve informacije o posebnih, zaščitenih CD medijih, ki naj bi končno rešili večen trn v peti velikih založb - piratstvo. No, očitno se je izkazalo, da brez problemov ne bo šlo! Ker se je OZZY potrudil in novico lepo napisal, jo bom kar skopiral:

  Rak rana glasbene industrije je piratstvo, nepooblaščeno kopiranje zgoščenk in ostalih nosilcev zvoka in slike. Marsikomu ni znano, da že nekaj časa obstajajo posebne tehnologije vodnega tiska, s katerimi se lahko zaščiti glasbo na zgoščenkah pred nepooblaščenim kopiranjem. Glavni težavi s katerimi se soočajo glasbene založbe sta dve: kot prvo omenimo majhno nerodnost, ki si jo občasno privoščijo: del naklade zgoščenk za določeno področje zaščitijo, del namenjen drugemu področju pa ne. Nato se najdejo pirati, ki pač skopirajo nezaščitene zgoščenke in jih veselo prodajajo naprej. To se je zgodilo country pevcu Charleyju Prideu. Novo Zelandska naklada njegovih zgoščenk je bila brez zaščite in takojšen plen...

  1 komentar

  Aluminijasta ohišja v Sloveniji

  Slo-Tech - Hehe, zdaj pa res ne vem ali je kaj pomagalo moje neprestano jokanje, ali pa gre za eno veliko naključje, toda v Sloveniji so se pojavila prva aluminijasta ohišja. Gre za Sky Hawkove modele, katerih testi so bili na Slo-Techu objavljeni nedavno. Dva Sky Hawkova modela imajo tako naprodaj pri Iskra Računalnikih, gre pa za modela 4378 in 4388. Tudi cena ni pretirana: 29K SIT za prvi in 25.5K SIT za drugi model. Glede kvalitete teh ohišij ne morem reči nič, saj jih še nisem imel v rokah, toda upam,...

  10 komentarjev

  Primerjava TBirda in Palomina

  Slo-Tech - Te dni se očitno vsi spravljajo teoretizirati o prihodnjih produktih le na podlagi objavljenih specifikacij. Tudi ta članek na Wild Andy C strani je tipičen predstavnik takšnih teoretiziranj. Torej, če ste zamudili odličen AnandTechov predogled Athlonov4 (Palominov) in vas zanima nekaj najbolj očitnih razlik med straimi in novimi Athloni, potem si člančič mirno oglejte. Če ga boste preskočili pa tudi ne bo velike škode . Thnx, Tomi.

  0 komentarjev

  Gnome 2.0

  GNOME - Razvojna skupina, ki ustvarja namizje GNOME za GNU/Linux operacijski sistem, je objavila datume za izide verzije 2.0. Alfa verzija bi naj bila izdana 29. julija, beta 1 - 14 oktobra, beta 2 - 4. novembra, RC1 - 25. novembra ter RC2 in morda tudi končna verzija pa 9. decembra. Zaenkrat se še ne ve, kaj bo vseboval in kako bo izgledal GNOME 2.0, toda po nekaterih trditvah bi naj bil sličen KDE 2.0.

  0 komentarjev