»

Napad na države v razvoju: Instagram boste lahko uporabljali tudi brez internetne povezave

TechCrunch - Facebookov Instagram bo v kratkem dobil novo funkcionalnost, ki jo sicer že ponuja večina konkurentov. Večino funkcij aplikacije boste sedaj lahko uporabljali tudi brez internetne povezave. Trenutno je offline različica Instagrama na voljo le za Android naprave, razvijalci pa razmišljajo že o iOS različici.

Kaj to pomeni v praksi?
Uporabniki bodo sedaj lahko videli vse predhodno naloženo vsebino, lahko bodo komentirali slike, jih všečkali in shranjevali vsebino. Vse pa se bo izvršilo, ko bo ponovno vzpostavljena internetna povezava. Brez te bo vidna vsa vsebina profilov, ki so bili predhodno že obiskani.

...

8 komentarjev

Legendarni StarCraft na voljo brezplačno

vir: The Verge
The Verge - Če vas je novica o koncu retro NES Nintendove konzole spravila v slabo voljo, potem vas bo razveselila naslednja vest: Blizzard legendarno igro StarCraft sedaj ponuja brezplačno tako za Mac kot Windows. Celotna igra z dodatkom Brood War je na voljo na uradni spletni strani. Kultno klasiko so pri Blizzardu prilagodili igranju na današnjih računalnikih. Najnovejša različica igre tako ponuja izboljšan UI, lažje menjavanje med celozaslonskim in okenskim prikazom, možnost gledanja igre drugih igralcev, avtomatično shranjevanje podatkov ter boljši sistem za onemogočanje goljufanja.


Ni brezplačnega kosila

In kaj se pravzaprav skriva znotraj altruističnih ambicij Blizzarda? Poleti bo luč sveta ugledala prenovljena različica...

28 komentarjev

Kako bi Microsoft ubil gesla

uk.businessinsider.com - Četici podjetij, ki želijo najti alternative geslom za dostop, se je pridružil tudi Microsoft. Medtem ko nekateri sanjajo o identifikaciji osebe prek prepoznave srčnega utripa ali pa merjenja dolžine telesnih okončin, je ideja velikana iz Redmonda veliko bolj realna. In enostavna.

Microsoft je razvil programovje imenovano Microsoft Authenticator account, ki ga naložite na svoj osebni računalnik oz. prenosnik in na pametno napravo – najbolje na pametni telefon. Ko se boste želeli vpisati v operacijski sistem PCja oz. prenosnika, bo ta poslal obvestilo na vašo pametno napravo o zahtevi za vpis. In le z enim pritiskom na pametni napravi boste odobrili vstop v napravo. Microsoft temu pravi strategija prenašanja bremen varnosti iz možganov na naprave.

Seveda ne gre za popolno rešitev. Mnogi so ob...

34 komentarjev

Zuckerberg prihodnost Facebooka vidi predvsem v VR in AR

TechCrunch - Obogatena resničnost v kamerah, chatboti in Facebook kot svet navidezne resničnosti. To so glavne novosti v svetu modrega velikana, ki jih je podjetje včeraj predstavilo na konferenci za razvijalce rešitev za Facebookov ekosistem. Glavni nagovor na konferenci je imel CEO podjetja Mark Zuckerberg, ki je večino časa porabil za predstavitev platforme za obogateno resničnost. Zelo na hitro pa je komentiral tudi najnovejši primer umora v živo prek Facebooka, ki v zadnjih dneh pretresa ZDA (podobnosti s slovensko zgodbo so pač le naključne). Vendar tudi tokrat je bila očitno v ospredju predvsem tehnologija. In kakšne bombončke je pripravil Facebook?

Obogatena resničnost oziroma kaj še nismo...

22 komentarjev