»

AMD raziskuje obrnjeno večnitenje

Slashdot - Obrnjeno večnitenje, v originalu reverse multi-threading, je nov trik, ki ga, če gre verjeti Reg Hardwaru in Slashdotu, raziskujejo AMD-jevi inženirji. Ideja je preprosta. Intel je s pomočjo svojega večnitenja operacijski sistem prepričal, da ima na razpolago dva procesorja, kar je blagodejno vplivalo na hitrost in učinkovitost. AMD namerava storiti nasprotno. Jasno je, da dva procesorja nista ekvivalentna enemu procesorju z dvakrat višjo nazivno frekvenco. Toda AMD pravi, da jih utegne nova tehnologija, ki jo razvijajo za procesorje generacije, ki bo sledila K8, k temu približati. Kakorkoli že, preden (in če sploh) bo ta tehnologija zapustila razvojne laboratorije, bo preteklo še mnogo vode, programska industrija pa se bo dodobra navadila večnitenja. Vprašanje je, če bodo hoteli nazaj.

34 komentarjev

TV prihodnosti: Prisiljeni v gledanje reklam?

Hartware.net - V Philipsovem razvojnem oddelku so si zamislili točno to, kar najbolj sovražimo: obvezno gledanje reklam! Med predvajanjem reklam ne bo možno menjavati televizijskih programov in pri posnetkih ne bo možno reklam previjati naprej. Patent temelji na obstoječi tehnologiji: MHP - Multimedia Home Platform. K sreči to velja le za digitalno televizijo. Bodo tako v ZDA nemara že čez 3 leta v obvezno gledanje reklam prisiljeni?

Seveda se na ta način lahko predvaja materiale po internetu že sedaj. Morda bo ABC/Disneyeva "zastonj" ponudba na internetu le nekoliko manj mamljiva ... Še ameriška prijava patenta v celoti.

55 komentarjev

Predstavitev podnožja AM2 prestavljena

Slo-Tech - Kot vse kaže, AMD ne bo predstavil svojega novega podnožja AM2 ter procesorje zanj 6. junija letos na Computexu, ampak že dva tedna prej, tj. 23. maja letos. Razlog za to je predvsem to, da je razvoj nove platforme končan, na voljo so tako procesorji kot matične plošče AM2. Poleg tega naj bi bil dejavnik za premik datuma predstavitve tudi Intelova predstavitev procesorjev Conroe, čeprav datum tega še ni poznan. Teden pred uradno predstavitvijo procesorjev AM2 bo AMD predstavil tudi roadmap prihajajočih procesorjev in cene le-teh, 31. maja pa bo sledila predstavitev AMD LIVE! sistemov.

Izvorna novica na Daily Techu.

8 komentarjev

Vodno hlajenje za prihajajoče Intelove Procesorje?

X-Bit Labs - Intel je že na prejšnjem Intel Developer Forumu predstavil model vodnega hlajenja za svoje procesorje, na tokratnem IDF-u pa je Sunonwealth Electric Machine Industrial (Sunon), eden izmed največjih Intelovih dobaviteljev hladilnikov, predstavil zanimivo vodno hlajenje z imenom Waturbo.Gre za na videz običajen procesorski hladilnik, ki pa je v bistvu radiator, črpalka ter rezervoar obenem. Njegovo delovanje je podobno principu Heatpipe, pri tem pa še majhna vodna črpalka omogoča hitrejšo cirkulacijo vode in s tem boljše hlajenje. Na spletni strani HKEPC so izvedli tudi preizkus(kitajščina) omenjenega hladilnika, pri čemer je procesor Pentium 4 660 (3,60 GHz, 2 MB cache) ohladil...

13 komentarjev

Novi Celeroni D

Slo-Tech - Intel je najavil prihod novih nizkocenovnih procesorjev Celeron. Medtem ko v srednjem in višjem zmogljivostnem razredu začenjajo prevladovati dvojedrni procesorji, bodo novi Celeroni ostali enojedrni. V 65-nanometrski tehnologiji izdelani procesorji bodo imeli glede na predhodnike podvojen, 512 kB L2 cache (predpomnilnik).V tretjem četrtletju letošnjega leta tako prihajajo Celeron D 352, 355, 356 in 360. Novi Celeroni D temeljijo še na starem NetBurst, in ne na novejši arhitekturi Core. O cenah novih procesorjev še ni informacij.

Več o prihajajočih Celeronih v izvorni novici na Daily Tech-u.

15 komentarjev

GeForce 7600 GT in 7900 GT za AGP?

X-Bit Labs - Kljub temu da so dnevi AGP-utorom šteti, naj bi se po informacijah s spletne strani X-bit labs nekateri proizvajalci grafičnih kartic, temelječih na nVidiinih grafičnih čipih, razmišljali o izdelavi AGP-različic nekaterih kartic serije GeForce 7, konkretno 7600 GT in 7900GT AGP. Prvi naj bi nasledil popularno GeForce 6600 GT AGP, drugi pa bi prevzel krono najzmogljivejše AGP-grafične kartice. Kot je znano, je nVidia pred časom predstavila GeForce 7800 GS za AGP.

Več o tem lahko preberete v izvorni novici na X-bit labs.

20 komentarjev