»

Kompatibilnost standardov HD DVD in Blu-ray?

X-Bit Labs - Po poročanju na X-bit labs bi se naj DVD Forum in Blu-ray dogovarjala o poenotenju protokolov in fizičnih DVD-formatov naslednje generacije. Primarna motivacija za to je seveda izogibanje konfliktu med standardi in posledično morebitni slabši prodaji prihajajočih DVD diskov in predvajalnikov. Kakorkoli, tovrstni dogovor bi imel pozitivne posledice tudi za potrošnike, saj bi nam s tem prihranili odločanje o nakupu predvajalnika, ki podpira ali HD DVD (ena plast - 15GB) ali Blu-ray (ena plast - 27GB) format. S poenotenjem bi namreč dobili predvajalnike, ki bi podpirali oba standarda. Poleg tega bi lahko bilo vse skupaj nekoliko cenejše, saj bi proizvajalci namenili manj sredstev za razvoj ločene programske in strojne opreme za visoko-definicijske DVD predvajalnike.

Držimo pesti, da jim bo uspelo, ker zmeda na področju trenutno aktualnih DVD-formatov presega vse meje dobrega okusa ...

15 komentarjev

Padec cen LCD-zaslonov

Ars Technica - Očitno lahko letos končno pričakujemo padec cen LCD-prikazovalnikov na prav smešne višine. V prihodnjih letih lahko pričakujemo padec za 62% (po trditvah The inquirerja). Sezono je začel Dell, kot največji prodajalec sistemov, ki za borih 1000 USD ponuja 24" zver za vašo delovno mizo. Model z diagonalo 20" vas stane samo še 600 USD, kar v tolarjih pomeni 100.000 SIT.

Preberite več na ARS.tech, kjer je govora tudi o novi 3D-prikazovalni tehnologiji, ki prihaja iz Toshibinih logov.

Za vas ne vem, ampak jst že frantično iščem kolege v ZDA, ki bi kupili en takšen zaslonček zame.

41 komentarjev